Bisnesajattelua boksin ulkopuolelta: 10 ideaa yritysblogin postauksiin

Pähkäiletkö yritysblogin postausideoiden kanssa, ja haluaisit kuumeisesti kirjoittaa yli 300 sanaa sisältäviä postauksia? Yritysblogin perustaminen jo itsessään on tärkeä askel sisältömarkkinoinnin maailmaan, mutta se ei riitä. Myös sisältöä ja uusia artikkeleita tarvitaan.

Aina ideointi ei ole helppoa ja pian saatat huomata, että kaikki hyvät ideat on jo käytetty. Siksi sinun kannattaa laittaa tämä postaus kirjanmerkkeihin ja ehkäpä linkittää blogiisi tai somekanaviisi, jotta löydät nämä ideat helposti silloin, kun paperi on tyhjä ja pöytälaatikon ideat on kirjoitettu postauksiksi jo moneen kertaan.

Yritysblogin perustaminen – muutama pieni juttu ennen artikkeleiden kirjoittamista

Ennen kuin lähdemme käymään läpi ideoita yritysblogin artikkeleiden tekemiseen, on hyvä kerrata muutama perusasia yritysblogiin liittyen.

Vaihe 1 – valitse kohderyhmä ja kulma postaukseen, rajaa aihe

On tärkeää, että mietit ennen postauksen kirjoittamista aiheen ja teeman tarkkaan. On osattava rajat aihe siten, että postauksella on selkeä kohderyhmä – mieti siis, kenelle kirjoitat. Ajattele asiaa asiakkaan näkökulmasta. On myös mietittävä asiakkaan ostopolkua ja rajattava aihealue riittävän tarkasti, jotta postauksesta ei tule liian suurpiirteistä. Koska tarkoituksenani on tässä artikkelissa keskittyä postausten ideointiin, sinun kannattaa ensiksi lukea aiemmin kirjoittamani postaus, jotta pystyt hyödyntämään nämä ideat omissa postauksissasi. Aiemmassa postauksessani kerron sinulle 10 virhettä, miksi sisällöntuotanto epäonnistuu. Kohdasta yhdeksän löydät vinkit aiheen rajaukseen.

Vaihe 2 – muista myös muut somekanavat

Yritysblogin postaukset kannattaa myös jakaa muihin somekanaviin, joissa yrityksesi on. Osa näistä ideoista on sellaisia, joita voit hyödyntää myös some-postauksissa. Olen aiemmin kertonut ideoita myös some-postausten sisältöön, mutta koska tämä artikkeli on varattu blogipostausideoille, sinun kannattaa lukea vinkit esimerkiksi Facebook-postausten sisältöön täältä.

Ideat yritysblogin postauksiin

Nyt kun on tehty pohjatyöt kunnolla, ja otettu huomioon pari tärkeää teknistä seikkaa blogipostausten tekemisestä, voimme siirtyä ideoiden pariin. Nämä ideat on laadittu niin, ettei niitä esiintyisi jokaisessa vastaan tulevassa artikkelissa, vaan että aiheita olisi haettu ”boksin ulkopuolelta”. Jos olet mielestäsi jo kertonut tarpeeksi monta vinkkiä ja esitellyt yrityksesi sekä tehnyt tuotevertailuja kyllästymiseen saakka, tämä artikkeli on sinulle! Mikäli haluat vinkkejä perustekemiseen, kannattaa ensin lukea vielä artikkeli siitä, miksi hyvä yritysblogi on tärkeä investointi.

1. Hashtag, jolla yritykseni postaukset löytyvät somesta

Jos et vielä somepostauksissasi suosi tiettyä hashtagia, lanseeraa sellainen ja luo ympärille somekampanja, mikä näkyy myös blogissasi. Tee sitten blogipostaus, jossa kerrot, millä hashtagilla yrityksesi postaukset löytyvät somesta. Kampanja voi olla sellainen, jossa kannustat myös muita liittymään mukaan kampanjaasi! Luo postauksessa hashtagin ympärille tarina, ja kerro, miksi valitsit juuri sen hashtagin käyttämisen.

Voit myös tehdä erikseen postauksen, jossa kerrot, mitä hashtageja yleensä käytät yrityksesi somepostauksissa. Sen yhteydessä voit jakaa blogipostauksesi yrityksesi käytössä oleviin muihin somekanaviin ja kysyä seuraajiltasi, millaisia hashtageja he seuraavat. Näin saat arvokasta tietoa siitä, millainen sisältö ja millaiset hashtagit ovat sellaisia, joilla sinunkin kannattaisi sisältöäsi julkaista.

2. ”Tätä et tiennyt minusta/yrityksestäni”

Yllättyvätkö asiakkaat usein, kun kuulevat, että yrityksestäsi saa myös palvelun x tai että tuotteessa on erikoisuus y? Oletko aiemmin toiminut yrittäjänä toisella alalla ja siitä olet saanut osaamista myös johonkin tiettyyn asiaan? Kerro se artikkelin muodossa. Vai eivätkö asiakkaasi tiedä, että alunperin päädyit yrittäjäksi monen mutkan kautta – mutta kuinka se tapahtui? Tarinat kiinnostavat ihmisiä ja siksi niitä kannattaa hyödyntää myös blogissa. On tärkeää rakentaa postaukset siten, että ne halutaan lukea loppuun saakka. Tässä postauksessa emme kuitenkaan syvenny siihen sen enempää, mutta lisätietoa siitä, kuinka kävijät saadaan viipymään sivuilla kauemmin, voit lukea täältä.

Yritysblogin perustaminen
Mindmap

3. Mindmap

Tee paperille käsin kirjoitettuna mindmap tietyn aihealueen/avainsanan ympärille ja tee siitä postaus. Aihelueen olisi hyvä liittyä jotenkin toimialaasi. Kuvaile itse artikkelissa tarkemmin, kuinka asiat liittyvät toisiinsa. Hyödynnä yrityksesi tunnusvärejä, kun mietit värimaailmaa kuvaan.

Muista linkittää tässä artikkelissa aiempiin blogipostauksiin, joita olet mahdollisesti kirjoittanut. Aina niin ihanat mindmapit toimivat mukavasti ja saat näin tehtyä erottuvan postauksen, jota ei tule jokaisessa blogissa vastaan!

4. Osaamiskartta

Tee postaus, jossa kerrot ydinosaamisestasi. Tämä on hyvä vaihtoehto perinteiselle esittelypostaukselle. Sen lisäksi tämä postaus on hyvä idea henkilöbrändin rakentamiseen, koska voit kertoa siinä osaamisestasi konkreettisesti ja erilaisella, sekä innovatiivisella tavalla. Postausta voit tehostaa kuvalla, jossa on sinun osaamiskarttasi ydinosaamisalueidesi kera. Toteuta kuva joko piirtäen itse tai kuvankäsittelyohjelmalla. Muista tuoda myös yrityksesi tunnusvärejä esiin. Tämän postauksen avulla sinun on helppo tuoda esille omaa osaamistasi luovalla tavalla. Jos haluat ennemmin tehdä ensin perinteisen esittelyn, voit katsoa esimerkiksi, kuinka minä olen kertonut itsestäni Bisnesajattelua.com-sivustolla.

5. Faktapostaus (Esim. Viisi faktaa asiasta X)

Tee postaus, jossa kerrot omaan alaasi tai tiettyyn aiheeseen liittyen vinkkejä, ja jossa myös linkität muiden postauksiin ja tuot faktatietoa (esimerkiksi tilastoja) postauksesi tueksesi. Tarkoituksena on välittää asiantuntevaa, luotettavaa ja informatiivista kuvaa. Listaa faktat ylös selkeästi ja siten, että ne ovat helppo lukea. Muista tarkistaa oikeinkirjoitus ja luo postauksesta selkeä kiinnittäen huomiota tekstin rakenteeseen. Jos tavoitteenasi on erottuva yritysblogi, on tärkeää, että punainen lanka postauksiin löytyy – mutta siitä kerron tarkemmin lisää tässä postauksessa.

6. Adjektiivipostaus (Esim. Viisi adjektiivia, joilla kuvailisin yritystäni)

Voit tuoda esille yrityksesi arvomaailmaa ja vahvuuksia – päästä kehut ja hyvät puolet loistamaan tässä postauksessa. Mihin olet satsannut? Valitse myös erottuvia adjektiiveja – yrityksesi tuotteet ovat varmasti laadukkaita, asiakaspalvelu hyvää ja sinä olet yrittäjänä sosiaalinen. Entäpä, jos yrityksesi olisi reipas, asiakaspalvelu mutkatonta ja sinä iloinen ja inspiroiva? Tämä on juuri sitä boksin ulkopuolelta ajattelua parhaimmillaan. Älä kangistu kaavoihisi, vaan hae uutta näkökulmaa. Se on tärkeää myös silloin, kun haluat viedä yritysblogisi tai ylipäänsä yrityksesi digitekemisen seuraavalle tasolle. Tässä postauksessa en kuitenkaan pureudu siihen sen tarkemmin, mutta jos haluat tietää, kuinka yrityksen digimarkkinointi viedään seuraavalle tasolle, lue lisää täältä.

7. Katsaus viime vuoden kohokohtiin

Mitä viime vuonna tapahtui sinun yrityksessäsi? Kokoa niistä postaus, jossa kerrot kohokohtia viime vuodelta – tai kuluneelta vuodelta. Miksipä ei kuluneelta kuukaudeltakin! Yksi idea olisi myös tehdä esimerkiksi kolumnityyppinen postaus kuluneen viikon kohokohdista. Ja kuten huomaat, vaikka minun piti kertoa sinulle vain yksi postausidea tässä kohdassa, taisinkin kertoa niitä neljä.

Kolumni
Kolumni

8. Kolumni

Tartu ajankohtaiseen, pinnalla olevaan asiaan ja kirjoita siitä kolumnityyppinen postaus. Vaikka huumori onkin haasteellinen laji, kirjoita postaus hauskasti ja sopivan värikkäästi – mutta omalla, persoonallisella ja aidolla tyylilläsi! Itse pidän kolumnien kirjoittamisesta (ja lukemisesta), ja olen julkaissut tässäkin blogissa kolumnin liittyen yrittäjyyteen – lue se täältä: #Kolumni: Yrittäjä, luota itseesi – epävarmuus on betoniporsas menestyksen edessä.

9. Tuotteesi/palvelusi tarina

Luo tuotteesi/palvelullesi ympärille tarina, jonka tuot esiin blogipostauksen muodossa. Kuten jo aieman vinkin kohdalla totesin, tarinoita halutaan lukea. Kun vielä kirjoitat sen kiinnostavalla ja aidolla tyylillä, siitä tulee varmasti hyvä. Kiinnostavaa, erottuvaa ja erilaista sisältömarkkinointia!

10. Viisi lausetta, joita kuulen usein

Liittyykö toimialaasi tai yritykseesi liittyen asioita, joita kuulet usein ja joihin haluaisit vastata? Tee siitä postaus yrityksesi blogiin ja laita lauseet vastauksineen. Voit myös koota esimerkiksi viisi positiivista asiaa, joita yleensä sanotaan yrityksestäsi.

Kiitos, kun jaksoit lukea tämän pitkän artikkelin (yli 1000 sanaa) loppuun saakka! Mukavaa päivää juuri Sinulle! Jos pidit tästä artikkelista, jaa tämä linkkinä somessa tai linkkinä blogissasi/nettisivuillasi, jotta muutkin saavat lukea tästä vinkkejä.

 

Tarvitsetko apua yritysblogin sisällöntuotantoon? Ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *