Arvoisat lukijat, haluan tarjota teille nyt sellaista sisältöä, mitä te haluatte lukea ja tämä postaus pohjautuu toiveisiinne. Halusin kirjoittaa tämän artikkelin, koska haluan kertoa, miksi yritysblogi kannattaa olla ja sen lisäksi haluan auttaa teitä jokaista markkinoinnissa ja paremman blogin tekemisessä. Jos sinun asiakkaasi ovat pieniä yrityksiä, jotka etsivät toimistopalveluja, miksi ihmeessä kirjoittaisit tuotetestauksia uusista kasvonaamioista tai katsomistasi TV-ohjelmista?

Kaikki lähtee siitä, että mietit, kenelle kirjoitat.

Sosiaalisen median markkinointi selvästi huolestuttaa useita. Myös internetin mahdollisuudet ja se, pystytäänkö niitä mahdollisuuksia hyödyntämään tarpeeksi tehokkaasti, mietityttävät. Minusta tuntui siltä, että etenkin palvelua tarjoavat yritykset pohtivat eri kanavien valintaa. Yksi selkeä kanava, mitä suosittelisin teille, on oma yritysblogi.

Miksi yritysblogin kirjoittaminen on hyvä ajatus?

  1. Voit kertoa omasta asiantuntemuksestasi ja saada muut huomaamaan asiantuntijuutesi

Tarjoatko esimerkiksi toimistopalveluita asiakkaillesi? Tällöin voit auttaa asiakkaitasi jakamalla omaa asiantuntemustasi kertomalla, miten asiat kannattaisi tehdä. Kerro siis asiakkaillesi vinkkejä – blogi on hyvä tapa saada muut huomaamaan asiantuntijuutesi.

  1. Näkyvyys lisääntyy – hakukoneet huomioivat hyvän bloggaajan

Sivujen yhteydessä oleva blogi kerää myös kävijöitä sivuillesi. Käytä myös blogien teksteissä sanoja, joilla toivoisit potentiaalisen asiakkaan löytävän sinut, kun hän laittaa hakukoneet laulamaan. Kiinnitä huomiota otsikointiin ja sivujen tekstiin, sekä sanavalintoihin ja avainsanoihin. Blogin sivulta on helppo myös ”eksyä” esimerkiksi verkkokauppaan tai tilaussivuille, jos blogi on suunniteltu huolellisesti.

  1. Voit auttaa asiakkaitasi ja jakaa artikkelit myös somekanaviin

Tätä asiaa ei voi olla väheksymättä, sillä tämä on yksi tärkeimmistä asioista. Auta potentiaalista asiakasta ja tarjoa hänelle blogissasi ratkaisua ongelmaan. Asioita on hyvä aina käsitellä esimerkin voimin. Omistatko esimerkiksi liikkeen, missä myydään kameroita? Eikö tällöin olisi tärkeää jakaa asiakkaille vinkkejä esimerkiksi valokuvaamiseen tai tehdä erilaisia kameratestejä? Tämä lisäisi kenties kamerakuumetta entisestään.

On myös hyvä asia, jos jaat kirjoittamiasi blogitekstejä yrityksesi muihin somekanaviin. Hyvä sisältö toimii eri somekanavissa – esimerkiksi Facebookissa. Lue lisää siitä, kuinka tuottaa kiinnostavaa sisältöä Facebookiin.

4. Mahdollisuus saada lisää asiakkaita

Sisältöstrategioiden näkökulmasta voi miettiä tätä kysymystä: miksi kannattaa yritysblogata? Siksi tietenkin, että voi saada näkyvyyden kautta lisää asiakkaita ja täten LISÄÄ MYYNTIÄ! Sitähän me haluamme.

5. Voit aavistella myös asiakkaidesi mielipiteitä

Kuten sinäkin jo tiedät, maailma muuttuu nopeasti. On mahtavaa, jos saat blogin kautta esimerkiksi palautetta tai kommentteja. Niitä voi myös rohkeasti kirjoitusten ohessa kysyä. Tätä kautta voit siis saada arvokasta tietoa asiakkailtasi – ovatko nämä sellaisia asioita, mitkä kohderyhmääsi kiinnostavat? Jos kirjoitat artikkelin uuteen palveluusi liittyen, ja saat kommentteja, joissa kerrotaan, että aihe on mielenkiintoinen, niin mitä luulet – voisiko esimerkiksi uudessa palvelussasi oikeasti olla potentiaalia? Asiakkaat sen tietävät.

Mistä hyvä yritysblogi koostuu?

Tiedän, että rakastatte lyhyttä ja ytimekästä tekstiä. Teillä on jo kiire muualle. Tässä se tulee – nämä kun otat huomioon, niin onnistut.

Ota huomioon asiakkaiden silmät, ethän halua heidän kiitävän heti pois sivuilta – muista siisti ulkoasu, joka sopii yritysilmeeseen. On hienoa, jos keksit blogille ytimekkään nimen. Selkeys on tärkeää – blogien artikkelit ja esim. uudet postaukset olisi syytä löytää helposti. Sekamelskasopasta ei kukaan tykkää.

Tärkeintä blogissa on kuitenkin hyvä sisältö. Vinkkejä hyvään sisältöön löydät esimerkiksi tältä sivulta. Jätä kirjoitusvirheet kotiin, ja panosta siihen, että teksti on täyttä asiaa turhan jaarittelun sijaan. Kirjoittamaan kehittyy vain kirjoittamalla – ja puhun nyt kokemuksesta. Tähän pisteeseen tullakseni olen kirjoittanut paljon artikkeleita erilaisiin kanaviin, siis kirjoittanut, kirjoittanut, ja… kirjoittanut. Jos se ei vielä käynyt selväksi, KIRJOITA. PALJON.

Ole aiheissasi monipuolinen ja ota huomioon kohderyhmäsi. Jos asiakkaasi ovat pieniä yrityksiä, jotka etsivät toimistopalveluja, miksi ihmeessä kirjoittaisit tuotetestauksia uusista kasvonaamioista tai siitä, miten olet koko illan katsonut tiettyä TV-ohjelmaa telkkarista. Kaikki lähtee siis suunnittelusta, mutta se ei pelkästään riitä – muista myös toteuttaa (äläkä unohda hakusanoja)!

Tuntuuko sinusta siltä, että sinulla ei ole tarpeeksi aikaa kirjoittaa itse yritysblogiasi tai ovatko ideat lopussa? Ota yhteyttä helposti.