Yritysblogi ja sen viisi hyötyä

Yritysblogi – mitä hyötyä siitä on?

Tämä on kysymys, jota sinäkin olet ehkä miettinyt. Siksi päätin kertoa sinulle siihen myös vastauksen – mitä hyötyä on yritysblogista? Parhaan hyödyn yritysblogi tuo, kun tuotat sinne sisältöä pitkäjänteisesti, suunnitelmallisesti ja säännöllisesti.

Kai sinultakin löytyy jo yritysblogi? Mikäli sellaista ei löydy, lue tämä postaus ja vakuutu sen hyödyistä. Jos sinulla on jo, lue tästä postauksesta, mitä kaikkia hyötyjä voit blogisi avulla saavuttaa. Tämä postaus kannattaa lukea loppuun saakka!

1. Hakukoneet tykästyvät hyviin sisältöihin

Hakukoneet pitävät sisällöstä. On tärkeää, että tuotat sisältöä riittävästi. Hyvä sisältö ei yksinään riitä; on otettava huomioon monta seikkaa, jotta saat hakukoneet tykästymään sisältöihisi. Kerron sinulle tässä postauksessa muutaman tärkeän seikan. Yksi niistä on sisäiset linkitykset, jotka kannattaa rakentaa siten, että ne sulautuvat artikkelin sisältöön hyvin. Linkitä siis esimerkiksi muita blogiartikkeleitasi uuteen blogiartikkeliin, mikäli ne sivuavat aihetta, josta toteutat postauksen.

Myös ulkoiset linkit ovat tärkeitä, ja siksi onkin syytä kirjoittaa niin hyvää tekstiä, että muutkin haluavat jakaa blogipostauksiasi. Aina se ei kuitenkaan pelkästään riitä, joten keinoja on haettava muualta; kuten esimerkiksi toimia referenssinä jollakin toisella sivustolla. Myös vieraskynät yhteistyössä toisen bloggaajan kanssa ovat hyviä vaihtoehtoja. Näin blogiin saadaan myös monipuolista sisältöä.

Ota siis huomioon kaksi asiaa:
1. Sisäiset linkit
2. Ulkoiset linkit

Näiden lisäksi on otettava huomioon mm. otsikointi, avainsana, linkin osoite, jne. On kuitenkin myös olemassa virheitä, joita voi tulla, kun yritysblogin kirjoittaminen on ajankohtaista. Joskus voi käydä esimerkiksi niin, että punainen lanka katoaa blogipostausten sisällöstä, suunnitelmallisuus puuttuu tai asioita ei ajatella asiakkaan näkökulmasta. Etenkin jälkimmäinen on iso virhe. On ajateltava sisältöä ensisijaisesti asiakkaan näkökulmasta ja tuotettava sisältöä oikealle kohderyhmälle, ja sen jälkeen otettava huomioon myös hakukoneet.

Ei kannata tehdä niin, että lähtee tuottamaan sisältöä ainoastaan hakukoneille, koska silloin voi käydä niin, ettei postaukset kiinnosta asiakkaitasi ja se taas johtaa siihen, että he eivät viivy sivuillasi/blogissasi kovinkaan kauaa, joka taas vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen negatiivisesti. Siitä kerron sinulle lisää esimerkiksi tässä postauksessa.

2. Osaamisen tuominen esille

Sinulla on varmasti paljon asiantuntemusta ja osaamista. Miksi et toisi sitä esille blogin kautta ja näin vahvistaisi asiantuntijan asemaasi? Kerro vinkkejä, jotka liittyvät toimialaasi. Tuo esille trendejä ja ajankohtaisia asioita. Blogin avulla voit osoittaa, että sinulla on asiantuntemusta ja osaamista. Älä pelkää kehua itseäsi, vaan tuo osaamisesi rohkeasti esille! Ei kannata suotta pitää kynttilää vakan alla.

Hyvä sisältö on blogissa tärkeää. On syytä suunnitella postaukset huolellisesti ja suunnitelmallisesti. Myös toteuttamisella on suuri merkitys; kaikki lähtee siitä, että sinulla on hyviä postausideoita, joissa on selkeä kulma ja mietit, kenelle kirjoitat. Joskus voi käydä myös niin, että ideat postauksiin ovat hukassa. Siitä kerron sinulle lisää postauksessani, jonka aiheena on yritysblogin perustaminen ja 10 postausideaa boksin ulkopuolelta.

3. Blogi on muiden somekanavien kaveri

Yritysblogin tekstejä on helppo jakaa eri somekanaviin, joissa yrityksesi on. Näin saat luotua hyvää sisältöä helposti ja kerrottua asiakkaille esimerkiksi vinkkejä. Tämä on myös yksi mahdollisuus siihen, että saat ohjattua somesta kävijöitä nettisivuillesi, mikäli blogisi sijaitsee nettisivuillasi. Tämän takia olisi myös suositeltavaa, että blogi olisi nettisivujen yhteydessä.

Tämä myös helpottaa somepostausten keksimistä. Voit ottaa aiheita blogistasi ja linkittää blogiisi. Sen lisäksi voit luoda blogipostausten avulla vuorovaikutusta somekanaviin kysymällä mielipiteitä artikkelista. Saat myös blogillesi lisää näkyvyyttä somen kautta. Voit myös julkaista vanhempia blogipostauksia uudelleen blogissasi!

4. Luottamuksen rakentaminen

Julkaisemalla blogia säännöllisesti, sinun on mahdollista rakentaa sen avulla luottamusta potentiaalisiin asiakkaisiin.

Sisällöntuotanto yritysblogiin on pitkäjänteistä puuhaa, eikä sovi hätäisille. On myös uskallettava rajata aihealue tarpeeksi tarkasti. Yksi yleinen virhe sisällöntuotannossa on myös se, että sisällön avulla ei tuoteta potentiaalisille asiakkaille lisäarvoa. Blogin avulla lisäarvoa on kuitenkin huomattavasti helpompi tuottaa. Jotta välttäisit pahimmat virheet, olen koonnut sinulle artikkelin, josta löydät 10 syytä siihen, miksi sisällöntuotanto epäonnistuu.

5. Brändin rakentaminen

Millaisia mielikuvia haluat välittää yritysblogisi avulla potentiaalisille asiakkaillesi? Satsaa yritysblogissasi asioihin, joita haluat tuoda esille.

Jos haluat tietää, mitä pitäisi ottaa huomioon yritysblogin artikkeleiden kirjoittamisessa, olen rakentanut sinua varten check-listin, jonka avulla voit helposti tarkistaa, onko blogipostauksesi hyvin suunniteltu. Samassa postauksessa kerron sinulle, millainen on hyvä yritysblogi.

Kiitos, kun luit tämän postauksen loppuun saakka. Toivon, että saat yritysblogistasi mahdollisimman suuren hyödyn. Jos sinulla tulee sellainen tilanne, että huomaat, ettei sinulla ole aikaa yritysblogisi kirjoittamiseen, autan sinua mielelläni.

Ota yhteyttä – se on helppoa ja sujuvaa!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *