Yritysblogi - usein kysytyt kysymykset

Yritysblogi – usein kysytyt kysymykset

Yritysblogi on asia, johon liittyen kysymyksiä tulee usein. Yritysblogin suunnittelu, kirjoittaminen ja ulkoistaminen ovat teemoja, joista herää monenlaisia kysymyksiä. Ehkä sinäkin, blogini lukija, mietit parhaillaan yritysblogia markkinointikeinona ja siihen liittyviä kysymyksiä – siksi juuri sinä voisit hyötyä tästä postauksesta!

1 Yritysblogin suunnittelu

Jos olet siinä vaiheessa, että vasta harkitset yritysblogin perustamista, sinun kannattaa aloittaa tästä kohdasta. Jos sinulla on jo blogi, voit joko kerrata tämän osion tai siirtyä suoraan toiseen vaiheeseen, jossa käyn läpi itse postauksia ja niihin liittyviä kysymyksiä. Ensin kuitenkin aloitamme aivan peruskysymyksistä, kuten…

– Mitä hyötyä yritysblogista on yritykselleni?

Ensinnäkin yritysblogin avulla voit tuottaa nettisivuillesi sisältöä helposti – ja hakukoneet pitävät hyvästä sisällöstä. Sinulla on mahdollisuus yritysblogin avulla parantaa sivustosi löydettävyyttä hakukoneissa. Kun mm. huolehdit sekä ulkoiset, että sisäiset linkit kuntoon, otsikoit, käytät oikeita avainsanoja ja ennen kaikkea tuotat sisältöä asiakkaan silmin, tämä kaikki on mahdollista. Sisältöä on kuitenkin ensisijaisesti tuotettava potentiaalisille asiakkaille, ei hakukoneille. Tämä siksi, koska jos ihmiset eivät viihdy sivuillasi, se tekee hallaa myös hakukonenäkyvyydellesi!

Yritysblogin avulla on myös mahdollista rakentaa brändiä ja luoda luottamusta potentiaalisiin asiakkaisiin. Sen lisäksi on mahdollista tuoda esille yrityksen tarinaa, osaamista ja kasvattaa asiantuntijaroolia. Blogin avulla saat helposti tuotettua sisältöä myös muihin somekanaviin, kun jaat blogipostauksesi muihin käytössä oleviin somekanaviin. Hyödylliset ja hyvin suunnitellut blogiartikkelit tuovat lisäarvoa asiakkaille ja yritysblogin kirjoittaminen on pitkäjänteistä työtä. Keskity siis ainaisen tarjousrallin sijaan sisällöntuotantoon ja tuota hyödyllistä ja kiinnostavaa sisältöä asiakkaillesi – niin syntyy hyvä yritysblogi!

Yritysblogissa on erittäin paljon hyötyjä (sisältö)markkinointinäkökulmasta katsottuna. Jos haluat lukea aiheesta lisää, lue postaus, jossa kerron sinulle tarkemmin, mitä hyötyä yritysblogista on.

Sopiiko yritysblogi verkkokaupalle? Entä B2B-markkinointiin? Rakennusliikkeelle? Kukkakaupalle? Kampaamolle? Entä juuri minun yritykselleni?

Yritysblogi on oiva keino verkkokaupan markkinointiin, B2B-yritykselle, kampaamolle, kukkakaupalle, rakennusliikkeelle, jne…! Ja niin myös hyvin monen muun yrityksen markkinointiin. Jos mietit, sopiiko yritysblogi juuri sinun yrityksesi markkinointiin, niin ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta helposti, niin kerron mielelläni lisää siitä, kuinka juuri Sinun yrityksesi voisi hyötyä yritysblogista. Yhteydenotto on helppoa ja vastaan kysymyksiisi mielelläni.

2 Yritysblogin postaukset

– Millaisia postauksia yritysblogiin kannattaisi tehdä?

Tämä on aihe, joka on pinnalle usein. Ideat saattavat helposti loppua kesken. Lähesty asiaa aina asiakkaan näkökulmasta – mitä juuri sinun asiakkaasi haluaisivat lukea yrityksestäsi ja tietää toimialastasi? Jos et tiedä, niin kysy. Esimerkiksi siellä somessa! Näin saat arvokasta tietoa ja tuotettua helposti juuri sinun asiakkaillesi kiinnostavaa sisältöä.

– Mutta millaisia postauksia voisin konkreettisesti tehdä?

Voit tehdä esimerkiksi seuraavanlaisia postauksia:

 • Tuotevertailut
  Tuotevertailut ovat hyviä ja kiinnostavia. Jos et ole vielä kokeillut tuotevertailun tekemistä, tee sellainen postaus nyt.
 • Suosikkituotteet
  Millaisia suosikkituotteita sinulla tai asiakkaillasi on? Tästä aiheesta on mahdollista saada kokoon loistava postaus!
 • Usein kysytyt kysymykset
  Huomaatko, millaista postausta sinä juuri luet? Hae inspiraatiota myös muilta – tässä tapauksessa minun blogistani – ja toteuta vastaava postaus omaan toimialaasi liittyen. Millaisia kysymyksiä sinulta kysytään usein?
 • Kerro trendeistä
  Ajankohtaisiin aiheisiin kannattaa tarttua, jos mahdollista. Millaisista trendeistä voisit kertoa liittyen omaan toimialaasi? Itse kirjoitin juuri postauksen esimerkiksi markkinoinnin trendeistä, se sisältää infograafin ja sellaisia postauksia jaetaan yleensä mielellään. Sinunkin kannattaa kokeilla toteuttaa vastaava postaus – katso minun postaukseni, jossa on aiheena markkinoinnin trendit vuonna 2019 ja laita toimeksi!
 • Kerro yrityksesi tarina
  Kerro yrityksesi tarina – ja oma tarinasi myös! Ihmiset haluavat myös tietää asioita yrityksen taustalta. Voisiko myös henkilöstön ottaa osaksi blogia?
 • Luo asiakastarina
  Minusta tuntuu, että asiakastarinat yleistyvät kovaa vauhtia. Joko sinun blogistasi löytyy asiakastarina? Se on hyvä tapa tuottaa sisältöä, sillä mikä voisi olla parempaa mainosta, kuin tyytyväiset asiakkaat! Jos sinusta tuntuu, ettei asiakastarinan kirjoittaminen tunnu omalta jutulta, voit ulkoistaa asiakastarinan kirjoittamisen – autan sinua mielelläni. Asiakastarinat alkaen 299e+alv/kk – ota yhteyttä helposti ja kysy lisää!
 • Asiakaspalautteet
  Voit myös listata asiakaspalautteita blogisi artikkeliin – kunhan muistat kysyä luvan niiden julkaisemiseen.

Jos kaipaat ideoita boksin ulkopuolelta, lue postaus, jossa aiheena on yritysblogin perustaminen ja 10 erottuvaa postausideaa. Kyseisessä postauksessa kerron sinulle tarkemmin, kuinka voit hyödyntää esimerkiksi hashtagia blogipostauksen rakentamisessa, tai kuinka mindmap tai osaamiskartta voi toimia blogipostauksen aiheena. Jos et ole vielä kirjoittanut blogiisi kolumnia, niin nyt on sen aika, klikkaa aiempaa linkkiä ja ota vinkit haltuun!

– Millainen on hyvä blogipostauksen otsikko?

Tähän ei tietenkään ole yhtä oikeaa vastausta. On kuitenkin tärkeää, että blogipostausta klikataan, eli otsikon pitää olla järeä, kiinnostava, sopivan ytimekäs. Hyöty kuitenkin katoaa, jos lukija tulee sivuille ja pettyy lukemaansa, jolloin hän myös todennäköisesti poistuu blogista nopeasti. Miksi näin? Sivuilla viihtyminen on tärkeää hakukonenäkyvyyden kannalta.

Satsaa siis otsikkoon, joka on paitsi kiinnostava, myös kuvaa blogipostauksen sisältöä. Hyvä blogipostauksen otsikko on monesti myös ajankohtainen ja informatiivinen. Voisitko tarttua johonkin jo valmiiksi pinnalla olevaan asiaan, josta ihmiset ovat tällä hetkellä kiinnostuneita? Liian pitkä otsikko ei myöskään ole hyvä – tiivistä siis sanomaasi. Ota huomioon, että blogipostauksen otsikointi on myös tärkeää hakukonelöydettävyyden näkökulmasta. Ei ole siis ”ihan sama” kuinka blogipostauksen otsikoit.

On myös hyvä rajata blogipostauksen otsikkoa. Kerro selkeästi jo otsikossa, kenelle artikkeli on suunnattu (kohderyhmä). Esimerkiksi: ”Viisi trendikästä lomakohdetta aktiiviselle lomailijalle talviloman viettoon”.

– Mitä pitäisi ottaa huomioon, kun suunnittelee postauksia yritysblogiin?

Tärkein asia on – kuten jo totesin aiemmin – potentiaaliset asiakkaat. Keiden haluaisit blogiasi lukevan? Kenelle kirjoitat? Pidä koko ajan blogiasi kirjoittaessa mielessä ajatus siitä, kenelle haluat viestisi kirjoittaa. Blogipostauksessa tulisi aina olla selkeä punainen lanka. Voit hyödyntää myös numerointia ja jakaa blogipostauksesi eri osioihin. Käsittele kuitenkin blogipostauksessa vain yhtä selkeää teemaa. Esimerkiksi tässä postauksessa minä käsittelen usein kysyttyjä kysymyksiä, kolmesta eri aihealueesta.

Uskalla rajata blogipostauksen aihe tarpeeksi selkeästi. Muuten se kuuluisa punainen lanka katoaa (liian) helposti. Älä yritä kirjoittaa kaikille kaikkea, vaan päätä, kenelle kirjoitat ja mistä aiheesta kirjoitat. Vinkit ovat hyviä, koska silloin näkökulman hahmottaminen on helpompaa ja postauksesta saa helpommin sellaisen, joka on rakennettu johdonmukaisesti. On tärkeää, että viet blogipostausta eteen päin luontevasti – ja että teksti on helppolukuista. Oikeinkirjoituksen tarkistamalla voit satsata siihen, että blogistasi välittyvä kuva on luotettava. Se on tärkeä asia.

Mieti otsikointi huolellisesti, postauksen rakenne ja jäsentely on myös tärkeää. Alaotsikoiden nimeäminen kuvaaviksi on myös yksi asia, joka vaikuttaa selkeyteen. Mieti myös blogiasi kokonaisuutena – mitä aiheita blogissasi käsittelet? Kuinka usein postaat? Tee sisällöntuotantoa säännöllisesti, suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti.

3 Yritysblogi ja sen ulkoistaminen

Tämä on myös yksi aihe, joka kasvavissa määrin kiinnostaa. Blogin ulkoistamiseen liittyy monia kysymyksiä – ja ajatuksia – joita kuulen usein. Siksi ajattelin koostaa myös tähän liittyviä vastauksia tähän postaukseen, jotta sinäkin saisit vastauksen kysymykseen, jota olet ehkä jo miettinyt.

– Jos ulkoistan yritysblogien artikkeleiden kirjoittamisen, enkö voi enää vaikuttaa siihen, millaista sisältöä yritykseni blogissa on? Katoaisiko blogista ”oma/yrityksen ääni”?

Ei huolta! Asia on päinvastoin. Tuomme sinun ja yrityksesi äänen kuuluville blogin kautta. Ideoimme ja suunnittelemme postaukset aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tuomme esille yrityksesi ja sinun tarinaa, ajatuksia, sekä osaamista. Teemme postauksista persoonallisia ja sellaisia, että yrityksen ja yrittäjän ääni tulee niissä näkyväksi.

– Jos haluaisin ulkoistaa yritysblogin artikkeleiden kirjoittamisen teille, kuinka paljon se maksaisi?

Alkaen vain 199e+alv/kk. Meillä on nettisivuillamme julkinen hinnasto, josta kaikki hinnat näkyvät helposti. Blogipaketteja voi toki myös räätälöidä. Löydät blogipakettien tarkemmat kuvaukset ja hinnaston helposti täältä.

– Mitä blogipakettia suosittelisit?

Tätä artikkelia kirjoittaessani blogipaketti ”Bisnesblogien Safiiri” on tarjouksessa – ensimmäiset kolme kuukautta vain 500 €+alv/kk. Tämä tarjous on voimassa 1.11.2018 saakka. Paketin normaalihinta on 759e+alv/kk, tarkemman sisällön löydät hinnastostamme. Paketti sisältää neljä postausta kuukaudessa eli n. postaus per viikko. Myös Bisnesblogien Safiiri on hyvä vaihtoehto pienempiin tarpeisiin, sillä se sisältää kaksi blogipostausta kuukaudessa, eikä hintakaan ole paha – vain 399e+alv/kk.

– Jos ostan yritysblogin artikkeleiden kuukausipaketin, joudunko sitoutumaan pitkiin määräaikaisuuksiin?

Et joudu! Yhteistyö kanssamme on helppoa ja sujuvaa. Sopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia, ellei toisin sovita. Olemme myös joustavia ja voimme myös halutessasi räätälöidä sinulle sopivan kokeilupaketin (esim. kolme kk).

Tarvitsetko apua yritysblogin kirjoittamiseen? Jos yritysblogien artikkeleiden kirjoittamisen ulkoistaminen vaikuttaa kiinnostavalta, ota yhteyttä helposti – vastaan kysymyksiisi mielelläni!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *