Näin epäonnistut blogipostauksen otsikoinnissa

Pitikö sinun julkaista blogipostaus, mutta otsikko puuttuu? Lue tämä artikkeli, niin tiedät ainakin, mitä ei kannata tehdä.

Otsikko on aliarvostettu asia mm. blogiartikkeleissa. Se kuitenkin määrittää hyvin pitkälti sen, halutaanko sivuun tutustua paremmin – klikataanko artikkelia ollenkaan vai ei. Mitä hyötyä on loistavasta artikkelista, jos kukaan ei klikkaa sitä lukeakseen sen?

1. Et ajattele asiakkaan näkökulmasta

Kirjoita blogipostaukset aina asiakkaan silmin ja ota se huomioon myös otsikoinnissa. Millainen otsikko herättää juuri sinun asiakkaidesi mielenkiinnon ja saa siirtymään sivuillesi lukeakseen artikkelin? Ajankohtaiset aiheet ja trendit kiinnostavat usein. Käytä siis myös blogiartikkeliesi aiheina ajankohtaisia teemoja tai trendejä. Hyödynnä ne myös kiinnostavan otsikon rakentamisessa. Ota aina myös otsikointi osaksi suunnitelutyötäsi ja mieti sopivaa otsikkoa jo ideointivaiheessa. Jos ideat blogipostauksiin ovat lopussa, lue lisää aiheesta yritysblogin perustaminen ja ota postauksesta haltuun 10 erottuvaa ideaa.

2. Rajaat aiheen huonosti

Jo otsikon pitäisi kertoa tarkasti se, mistä kerrot ja kuka artikkelista hyötyisi parhaiten. Rajaa aiheeseen selkeä kohderyhmä ja kulma. Se vaikuttaa myös yleensä siihen, millainen artikkeli on sisällöltään. Jos et pysty rajaamaan artikkelia tietystä näkökulmasta, se ei ole hyvä juttu. Hyvin rajattu aihe on esimerkiksi ”Viisi vinkkiä yritysblogin postauksiin kiireiselle yrittäjälle”. Tämä kertoo selkeästi aiheen, näkökulman ja kohderyhmän. Lisää vinkkejä yritysblogin artikkeleiden kirjoittamiseen löydät artikkelistani, jossa kerron sinulle myös, millainen on hyvä yritysblogi.

3. Otsikko ei ole kuvaava

Kuten olen aiemmin kertonut, on tärkeää, että otsikointi on sellainen, joka kuvaa artikkelin sisältöä. Jos artikkeli ei vastaa otsikkoa, voi käydä niin, että välitön poistumisprosentti blogissa kasvaa ja näin ollen se ei ole hyväksi hakukonenäkyvyyden kannalta. On tärkeää, että potentiaalinen asiakas viihtyy sivuilla pitkään ja jää tutustumaan sivuihisi tarkemmin. Se on tärkeää myös siksi, että näin on helpompi päätyä selaamaan ja tutustumaan myös esimerkiksi yrityksesi tuotteisiin paremmin. Ei mennä kuitenkaan tähän aiheeseen tässä postauksessa sen syvemmin, mutta voit lukea aiheesta lisää tästä postauksesta.

4. Et erotu otsikolla

Otsikoinnissa voi myös käyttää esimerkiksi erottuvaa adjektiivia. Olen kirjoittanut aiemmin postauksia mm. otsikoilla, jossa ”Väännän rautalangasta, kuinka markkinoit omaa yritystäsi parhaiten somessa” tai ”Älä tee näitä karmeita virheitä yrityksen some-viestinnässä”. Tee otsikosta mukaansatempaava ja hyödynnä jotain erottuvaa adjektiivia tai lausahdusta. Mieti erityisesti asiakastasi – millaista otsikkoa hän haluaisi klikata?

5. Otsikko on liian pitkä

Myönnetään, että itsekin joskus sorrun liian pitkään otsikointiin, osaltaan siksi, koska haluan rajata aiheen yleensä tarkasti ja kirjoittaa artikkelin tietystä näkökulmasta. Otsikossa kannattaa kuitenkin ennemmin suosia napakkaa ja ytimekästä tyyliä, kuin turhan pitkää ja jaarittelevaa. Tärkeintä kuitenkin on, että otsikko sopii artikkelille loistavasti.

Tarvitsetko apua yritysblogin sisällöntuotantoon? Ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *