Facebook-sivut ovat monelle yritykselle tärkeät. On kuitenkin olemassa asioita, joita moni ei ota huomioon, kun suunnittelee Facebook-sivuja. Jos sisältöä tuotetaan liian harvoin, ei siitä oikein saa kaikkea mahdollista markkinointipotentiaalia irti.

Hei muuten, mekin olemme Facebookissa:https://www.facebook.com/bisnesajattelua
Kai olet jo tykännyt sivuistamme? Hyödynnämme sivuillamme yritysblogin ja eri somekanavien kokonaisuutta.

Ja minulle ei riitä, että Facebook-sivut ovat vain olemassa, vaan sen sijaan haluan kertoa sinulle lisää muun muassa hyviä markkinointivinkkejä. Tykkää sivusta ja seuraa sivua, niin saat tiedon uusimmista vinkeistä ja artikkeleista ym. heti ensimmäisenä! Tämän artikkelin lisäksi jatkossakin on tulossa lisää mahtavia markkinointivinkkejä.

1. Postaukset oikeaan aikaan

Oletko koskaan miettinyt, milloin olisi hyvä postata juuri sinun kohderyhmällesi? Tiedätkö, milloin asiakkaasi käyttävät Facebookia? Tätä kannattaa pohtia asiakkaan näkökulmasta. Joskus kuulee sanottavan, että ”tee asiakaspalvelua/markkinointia siten, kun haluaisit itsellesi tehtävän”. Asia ei kuitenkaan ole näin, vaan pitäisi osata asettua asiakkaan näkökulmaan eli ”tee asiakaspalvelua/markkinointia siten, kun asiakas haluaisi”.

Mieti, ovatko asiakkaat sellaisia, jotka selaavat Facebookia vapaa-aikanaan eli esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin? Vai ovatko he sellaisia, jotka selaavat sitä esimerkiksi tauoilla työpäivän aikana? Nämä kysymykset ovat sellaisia, jotka riippuvat muun muassa tuotteesta, toimialasta ja siitä, tehdäänkö b2b-markkinointia vai kuluttajamarkkinointia. Tutustu myös Facebookin tarjoamiin kävijätilastoihin yrityksesi sivun tiedoissa.

2. Videot

Live-videoissa – ja ylipäänsä videoissa – on hyvä mahdollisuus markkinointiin. Live-videoita on helppo tehdä, ja aiheita pitää jälleen miettiä asiakkaan näkökulmasta. Jos myyt esimerkiksi kuluttajille itse valmistamiasi koruja, voisitko ottaa videon siitä, kun valmistat tuotteen tai tehdä live-videon uuden tuotteesi julkistamisesta? Ideoita löytyy varmasti helposti, mutta jälleen pitää tarkastella asioita asiakkaan näkökulmasta.

3. Sisällöntuotanto Facebookiin – tasokas sisältö on tärkeää

Ärsyttääkö, että toistan koko ajan hyvän sisällön merkitystä? En vaan voi olla korostamatta sitä, koska tiedän, että hyvä sisältö on erittäin tärkeää. Säännöllisesti tuotettu, tasokas sisältö ei jätä ketään kylmäksi. Mitä sitten on se hyvä sisältö, siitä voit lukea lisää esimerkiksi digisisältöjen tietopankistamme – tästä postauksesta.

Sisältöä pitää tuottaa riittävästi – sopivan julkaisutahdin löytäminen on tärkeää ja tähän ei ole yksioikoista vastausta, sillä jälleen kohderyhmä vaikuttaa tähänkin asiaan. Joka tapauksessa on tärkeää, että päivityksiä on säännöllisesti edes jonkin verran – kuollut sivusto ei viesti hyvää kuvaa yrityksestä.

Esimerkiksi yritysblogin sisältöä voi päivittää Facebookiin. Sisältöä voi olla erilaista – kuvia, tekstejä, videoita ym. Kirjoita mielenkiintoisia artikkeleita blogiin ja linkitä niitä Facebookiin. Sisällön merkitystä ei koskaan voi väheksyä tällaisissa kanavissa.

Varsinaisen mainostamisen sijaan (”osta osta, tarjous tarjous tarjous, ale ale –tyyppisten päivitysten) tarjoa asiakkaillesi laadukasta sisältöä, muun muassa omaan alaasi liittyviä vinkkejä ja tietoa!

Esimerkki: Jos olet kampaaja, tarjoa asiakkaille hiustenhoitoon liittyviä vinkkejä, sen sijaan että mainostaisit koko ajan tarjouksia vaikka kampauksista! Panosta siis laadukkaisiin artikkeleihin esimerkiksi yritysblogissa.

4. Ota palaute huomioon 

Tuskin jätät asiakasreklamaatioitakaan hoitamatta? Ota siis saamasi palaute myös Facebookin kautta huomioon. Tästä aiheesta löytyy laajemmin tietoa myös artikkelista, jossa käsitellään sosiaalisen median asiakaspalvelua.

On hienoa, jos pystyy luomaan Facebook-sivun, missä on vuorovaikutuksellisuutta. Tärkeää kuitenkin on, ettei jätä Facebookinkaan kautta tullutta palautetta käsittelemättä.

5. Joko olet tutustunut oman alasi Facebook-ryhmiin?

Suosittelen! Tutustumalla oman alasi Facebook-ryhmiin, voit muun muassa nähdä sen, mitä asiakkaasi ajattelevat ja mitä he haluaisivat. Joissain ryhmissä myös mainostaminen on sallittua, mutta se riippuu edelleen ryhmistä. Liika mainostaminen (tarjouksilla ym.) voi myös ärsyttää, tarjoa sen sijaan arvokasta tietoa.

Tämä aihe selkeästi kiinnostaa sinua. Haluaisitko tietää, kuinka asiakaspalvelu somessa toimii parhaiten? Entäpä, miksi luovaa bisnesajattelua tarvitaan somessa?

Tarvitsetko apua sisällöntuotantoon? Ota yhteyttä helposti.

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *