Somemarkkinointi

Etsitkö tietoa aiheesta somemarkkinointi? Olet tullut juuri oikealle sivulle. Käymme täällä läpi ulkoistetun somemarkkinoinnin hinnoittelua ja sen lisäksi erityisesti sisällöntuotantoa somekanaviin.

Sisältö yrityksen somekanavissa

Jotta voisit tuottaa kiinnostavaa ja sisältövyörystä erottuvaa sisältöä yrityksesi somekanaviin, on sinun oltava perillä siitä, millaista sisältöä somekanaviin yleisesti tuotetaan ja millaista sisältöä saman alan toimijoiden somekanavista löytyy. Sitten on tärkeää miettiä, kuinka sisällöllä voisi erottua. Olemme blogissamme useasti kertoneet vinkkejä erottuvaan sisällön tuotantoon, kuten vinkkien kertomiseen, linkkien jakamiseen, meemeihin, jne. On myös tärkeää, että yrityksellä on somekanvissa yhtenäinen ilme ja esimerkiksi samat fontit ja yrityksen värit esiintyvät postauksissa. Myös linkitystä nettisivuille on syytä tehdä. Yritysblogi on oiva apuri somessa, koska yritysblogin avulla potentiaaliset asiakkaat voivat löytää somesta nettisivuillesi ja kiinnostavaa sisältöä on helppo jakaa eri somekanaviin blogista. Olemme kertoneet siitä, millaista on hyvä sisältö, esimerkiki tässä postauksessa.

Somemarkkinointi ja hinta

Etsitkö ratkaisua tilanteeseen, jossa aikasi on kortilla ja harkitset vahvasti somesisältöjen ulkoistamista? Etsit mahdollisesti yritysblogillesi kirjoittajaa tai sisällöntuottajaa, joka tuottaisi tasokasta sisältöä yrityksesi somekanaviin. Ehkä tarjouspyyntöralliinkin lähteminen mietityttää, koska se taas veisi lisää aikaa omasta työstäsi. Me kerromme sinulle esimerkkien kera, minkä hintaista on somemarkkinointi ja avaamme sisällöntuottajien hinnoittelua.

Bisnesajattelua tekee yrityksille sisältöä digitaalisiin kanaviin – kuten esimerkiksi yrityksen somekanaviin. Tarkemmin olemme kirjoittaneet omasta hinnoittelustamme hintaesimerkkien kera täällä – kannattaa katsoa!

Kuten olet varmasti jo huomannut, useiden mainostoimistojen sivuilla lukee vain tylysti: pyydä tarjous. Kuulostaa salamyhkäiselle, mutta sillekin on olemassa täysin ymmärrettävä syy – halutaan kartoittaa asiakkaan tavoitteet, tarpeet ja toiveet huolella. Monesti mainostoimistot räätälöivät sopivat paketit asiakas huomioiden.

Somemarkkinoinnissakin on monta asiaa, mitkä on otettava huomioon. Seuraavilla tekijöillä voi olla ratkaiseva merkitys siihen, millaiseksi hinta muodostuu. Voi olla, että paketit joko räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti sisältöineen tai mainostoimistolla on tarpeiden kartoituksen jälkeen tarjota sinulle sopivaa somepakettia. Mitkä sitten ovat/voivat olla niitä hintoihin mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä? Toki käytännöt vaihtelevat mainostoimistosta riippuen.

Ota ainakin nämä huomioon somepakettien sisällössä, mikäli teet hintavertailua. Mieti, mitä mihinkin pakettiin ja tarjoukseen sisältyy tai ei sisälly.

  • Somekanavien määrä
  • Sisällön/ylläpidon määrä (ulkoistetaanko kokonaan vai osittain); haluatko avaimet käteen vai haluatko tehdä itse edelleen osan sisällöistä?
  • Kuinka usein saat raportteja tai tietoa yrityksesi somemarkkinoinnista
  • Some-ja sisältöstrategia
  • Postausten määrä (esim. per kuukausi)
  • Sisältyykö somepakettiin kuvat vai tulevatko ne asiakkaalta
  • Sisältyykö pakettiin myös FB-sivujen ylläpitoa muuten
  • Mainonta, mainosten suunnittelu ym.
  • Ylipäänsä se, kuinka paljon hyödynnetään jo mahdollisesti olemassa olevaa materiaalia vai tehdäänkö kaikki alusta alkaen
  • Kuka vastaa somesta tuleviin viesteihin? Kuka vastaa kommentteihin, jotka tulevat yrityksesi somekanaviin?