Meemit somemarkkinoinnissa ovat menneen talven lumia? Höpöhöpö. Jos haluat erottua somessa etkä jäädä vain seinäruusuksi, ota hauskat kuvat ja meemit haltuun. Olet ehkä myös törmännyt arvoituksiin tai muihin hauskoihin juttuihin, joissa on kasapäin kommentteja – miksi et itsekin aktivoisi yrityksesi somekanavia?

Pidä nämä vinkit mielessä, kun aiot tehdä sisällöntuotantoa hauskasti ja erottuvasti.

TÄRKEÄÄ! Muistathan kuitenkin, että somemarkkinointi ja sisältömarkkinointi toimivat parhaiten silloin, kun ne on suunniteltu hyvin ja erottuva sisältö, sekä hauskat postaukset on otettu osaksi kokonaisuutta, sekä ne ovat luonteva osa yrityksen some-ja sisältöstrategiaa. Yksittäisillä postauksillakin voit kuitenkin aktivoida yrityksiesi somekanavia ja saada lisää näkyvyyttä.

Timanttisia vinkkejä

1. Ota toimiala huomioon

Lähde miettimään, millainen sisältö olisi sinun yrityksesi somekanavien seuraajien mielestä hauskaa. Liittyykö toimialaasi esimerkiksi kliseitä, joita voisit käsitellä hauskalla tyylillä? Suunnittele ja ideoi. Etsi hauskoja kuvia, jotka voisivat toimia postauksessa.

2. Perehdy yritysten somesisältöihin

Kuinka voisit erottua, jos et tiedä, mistä erottua? Millaista sisältöä muut tuottavat? Tutustu eri somekanavien sisältöön ja myös muiden samalla alalla toimivien yritysten sisältöihin eri somekanavissa ja lähde tuottamaan erilaista sisältöä. On kuitenkin tärkeää, että on perillä siitä, millaista sisältöä someen usein tuotetaan yritysten toimesta.

ERIKOISVINKKI: Kuinka hauskasta sisällöstä ostetaan hyöty irti yrityksen somemarkkinointia ajatellen?

  • Pyydä kommentteja ja jakoja postauksiin
  • Tuo yrityksen nimeä esille
  • Tee postaus, joka puree juuri sinun potentiaalisiin asiakkaisiin eli mieluiten arvoitus/meemi tmv. joka jollakin tavalla liittyy toimialaasi
  • Ehkäpä myös linkki esimerkiksi verkkokaupan tuotesivulle; hauska kuva esimerkiksi jostain ärsyttävästä ja tutusta tilanteesta, ja verkkokaupan tuotteella ratkaisu tähän ongelmaan.
  • Ota siis huomioon mm. nämä seikat, jolloin postaus liittyy todella myös yritykseesi ja toimialaasi, sekä istuu luontevasti osaksi yrityksesi some-ja sisältöstrategiaa!

3. Suunnittele somemarkkinointi ja postaukset

Jos sinulla tulee heti hauska postaus mieleen, lähde suunnittelemaan ja toteuttamaan sisältö. Ota kuitenkin huomioon se, että somesisältöjä kannattaisi suunnitella ja luoda strategiat sille, mitä tekee, miten tekee ja missä tekee. Tästä postauksesta saat lisää vinkkejä.

4. “…Mutta en voi tehdä mitään hauskaa tai erottuvaa, kun ei olla ennenkään tehty…” “Julkaistaan ainoastaan tarjouksia, kun niin on aina ennenkin tehty…”

Jos ajatuksesi on tämä, unohda koko juttu. Ja lue seuraavaksi vaikka tämä postaus.

Jos taas nämä ideat kuulostivat toteuttamisen arvoisilta, lue esimerkiksi tämä postaus ja vie yrityksesi somemarkkinointi next levelille.

Kiitos, kun jaksoit lukea tämänkin postauksen. Inspiraatiota ja aurinkoa päivääsi!

Tarvitsetko apua digisisältöihin liittyen? Ota yhteyttä HELPOSTI:


Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *