Onko sinulle käynyt niin, että yrityksesi somesta on tullut sekametelisoppa ja some-markkinointi takkuilee? On hyvä julkaista monipuolista sisältöä, mutta mieti silti, millainen somesisältö palvelee parhaiten potentiaalisia asiakkaitasi. 

Ei hätää. Minulla on muutama vinkki, joista voi olla apua sinulle, kun yrität etsiä sitä kuuluisaa punaista lankaa yrityksesi digitekemiseen. Etenkin some-markkinointi ja sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan vaatii järjestelmällisyyttä, säännöllisyyttä, yhtenäisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Sekä tietenkin myös uskallusta ja rohkeutta astua epämukavuusalueelle, sekä tuottaa erottuvaa ja kiinnostavaa sisältöä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, joten sinun kannattaa myös kokeilla, mikä toimii parhaiten sinun yrityksesi some-markkinoinnissa. Seuraa tarkasti sitä, mitkä postaukset nousevat suosituiksi, äläkä luovuta helposti, vaikka toimistosi oven ripa ei irtoaisikaan heti ensimmäisen postauksen jälkeen!

Kerron muutaman vinkin:

1. Mieti, kenelle teet sisältöä 

Teetkö todella sisältöä asiakkaan silmin? Suunnitteletko sisällön tuottamalla sellaista sisältöä, josta itse tykkäät vai otatko huomioon kohderyhmäsi tuottaen sisältöä, josta potentiaaliset asiakkaasi hyötyvät? 

Kai olet myös valinnut somekanavasi sen mukaan, missä asiakkaasi ovat?

Mm. kohderyhmistä olen kirjoittanut aiemminkin, löydät kirjoituksen oman työn somemarkkinointivinkkeineen täältä.

2. Seuraa, millaiset postaukset menestyvät

Seuraatko esimerkiksi Facebookissa yrityksesi FB-sivujen kävijätilastoja? Oletko katsonut, millaiset postaukset ovat nousseet suosituimmiksi ja mitkä eivät? Keskity tuottamaan sellaista sisältöä, joka on suosittua. Muista myös  postausten oikea ajoitus.

3. Satsaa yhtenäiseen ilmeeseen

Millainen värimaailma toistuu postauksissa ja postausten kuvissa? Entä fontit/kehykset jne.? Onko yrityksen nimi esillä postauksissa?

Pisaroista koostuu valtameri – somessakin. Satsaa siis yhtenäiseen tyyliin.

Punaisen langan löytäminen somessa ei ole aina välttämättä helppoa. Varsinkin aluksi voi joutua etsimään omaa tyyliä. Kannattaa myös kokeilla esimerkiksi sitä, millaiset postaukset toimivat juuri sinun yrityksesi somekanavissa.

Hienoa, että olet kiinnostunut oman yrityksesi sisällöntuotannosta someen. Askarruttaako sinua erityisesti sisällön tuottaminen sosiaalisen median kanaviin? Minusta tuntuu, että näistä artikkeleista voisi olla sinulle apua:
Sosiaalisen median sisällöntuotanto ja kolme (liian) vähän käytettyä mahdollisuutta
Viisi kikkaa, joilla sisällöntuotanto houkuttelevammaksi ja asiakkaat lähemmäksi ostopäätöstä
Tällaisia postauksia kommentoidaan Facebookissa – tällainen sisältö herättää vuorovaikutusta

Tarvitsetko apua yrityksesi digisisältöjen suunnittelussa ja tuottamisessa? Ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *