Kiireisen yrittäjän sisältöstrategia

Markkinoinnin suunnittelu: kiireisen yrittäjän sisältöstrategia

Lehtipuhallin – tuo ehkä kaikkien aikojen vihatuin ja rakastetuin tuote – kuuluu syksyyn. Paino sanalla ”kuuluu”. Mutta niin suunnittelukin kuuluu markkinointiin – ja markkinoinnin suunnittelu strategisesti on todella tärkeää myös  sisältöjen osalta. Laita yrityksesi sisältöstrategia kuntoon – ja ainakin markkinointistrategian suunnittelutyö alkuun sisältöjen osalta näillä helpoilla ja nopeasti toteutettavilla vinkeillä.

Tämä postaus on tarkoitettu etenkin kiireisille yrittäjille. Tämän postauksen avulla pystyt hahmottamaan ja laittamaan helpommin suuntaviivoja yrityksesi sisältöstrategialle. Tiivistin isot kokonaisuudet hyvin ytimekkääksi postaukseksi ja toivon, että tästä on sinulle apua sisältöstrategian hahmottamiseen ja suunnittelutyöhön.

Jos koet, että sinulla ei ole aikaa sisältöstrategian suunnitteluun, autan sinua miellelläni. Lue kuitenkin ensiksi, mitä sinun kannattaisi pohtia liittyen suunnitteluun. Näiden kolmen kohdan avulla pääset alkuun sisältöjen suunnittelussa ja näistä kolmesta kohdasta kiireinenkin yrittäjä saa rakennettua sisältöstrategiaansa helposti!

1 Ketä haluat puhutella?

Jos luet tätä blogia säännöllisesti, tiedät, että olen usein sanonut, että sisältöä täytyy ajatella asiakkaan silmin. Kenelle tuotat sisältöä? Mitä juuri sinun potentiaaliset asiakkaasi haluaisivat eri somekanavistasi tai vaikkapa blogistasi löytää?

2 Mieti mielikuvia

Käy läpi yrityksesi nettisivut, somekanavat ja myös se blogi. Millaisia mielikuvia yrityksestäsi tulee? Ovatko nämä kaikki linjassa keskenään? Tuotko somessa esille yrityksestäsi aitoa, persoonallista ja luotettavaa kuvaa? Millaista kuvaa haluaisit välittää?

3 Analysoi

Oletko aiemmin käyttänyt aikaa analysointiin – miettinyt, mitä kehitettävää yrityksesi digikanavissa on – ja mitkä asiat ovat onnistuneita? Oletko tutustunut myös tilastoihin ja kiinnittänyt huomiota siihen, millaiset sisällöt toimivat? Milloin sinun kannattaa julkaista postauksiasi? Tässäkin vaiheessa ulkopuolinen näkökulma voi olla paikallaan – niin asiakkaiden, kuin vaikkapa sisällöntuottajan näkökulma. Asioita ei tarvitse pähkäillä yksin, vaan myös apua suunnittelutyöhön ja toteutukseen on saatavilla! Autan mielelläni sinua.

Esimerkiksi yritysblogin postauksia on tärkeää seurata, jotta tiedät, millaisia aiheita erityisesti luetaan. Kun olet suunnittelemassa yritysblogisi artikkeleita, sinun kannattaa lukea aiempi postaukseni, jossa kerron sinulle mm. millaisia postauksia voisit tehdä yritysblogiisi. Lue siis seuraavaksi postaukseni ”Yritysblogi – usein kysytyt kysymykset”, sillä saat sieltä kattavasti tietoa, vinkkejä ja inspiraatiota yritysblogin suunnitteluun!

Lyhyesti sanottuna, on tärkeää suunnitella sisällöt ottaen huomioon nykytilanne – millaisia sisältöjä potentiaaliset asiakkaasi suosivat nyt. On myös tärkeää muistaa, että markkinointia täytyy kehittää koko ajan ja suunnitelmiakin on hyvä päivittää tasaisin väliajoin. Ajattele asioita asiakkaan silmin ja jos et keksi ratkaisuja – kysy asiakkaidesi mielipidettä, kun markkinointisuunnitelma on kehitysvaiheessa! Mieti myös, millaista mielikuvaa haluaisit yrityksestäsi välittää. Ulkopuolinen näkökulmakin on monesti tarpeen ja apua sisältöjen suunnitteluun, sekä toteutukseen on helposti saatavilla.

Eikö sinulla ole aikaa sisältöjen suunnitteluun ja toteutukseen? Tarvitsetko apua sisällöntuotantoon? Autan sinua mielelläni – ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *