Olet ehkä jo kyllästynyt siihen, kun hoemme täällä blogissa, että pitää tuottaa sisältöä asiakkaan silmin. Sorrutko tekemään somepostauksia itseäsi varten tekemällä sellaisia postauksia, joita itse haluat ja jotka ovat sinulle helpointa toteuttaa? Et kai itsellesi markkinoi ja myy omia tuotteitasi? Et tietenkään, vaan (potentiaalisille) asiakkaillesi – siksi sinun on myös tuotettava yrityksesi somekanaviin sellaista sisältöä, josta potentiaaliset asiakkaasi kiinnostuvat.

Jos ajattelemme vaikka yritysblogia, on tärkeä katsoa tekstiä niin asiakkaiden kuin hakukoneidenkin silmin – mikäli haluaa tehdä sisältömarkkinointia tehokkaasti ja tavoittaa oikeaa kohderyhmää. Yksi hyvä ohje on se, että mieti, mitä asiakkaasi kysyvät sinulta usein ja lähde kirjoittamaan vastauksia näihin kysymyksiin. Voit paitsi tehdä blogipostauksia niiden pohjalta, voit myös tehdä näistä aiheista somepostauksia, koska ne ovat todennäköisesti aiheita, joista asiakkaasi ja potentiaaliset asiakkaasi ovat kiinnostuneita. Listat ovat hyviä – kerro asiakkaillesi vinkkejä eri somekanavissa.

Sisältömarkkinointi lähtee suunnittelusta

Ei pidä unohtaa suunnittelun merkitystä – loistava somemarkkinointi ja sisältömarkkinointi rakentuu tasokkaan suunnittelutyön pohjalta. Some-ja sisältöstrategiat eivät ole humpuukia, vaan tärkeä työkalu näiden asioiden perustan luomiselle. Olemme usein kertoneet suunnittelun tärkeydestä – ja siitä lisää kerromme mm. tässä postauksessa (kannattaa lukea!).

Tarjoa ratkaisuja. Uskalla erottua. Tuo esille yrityksesi tarinaa toistojen säestämänä, ja ole aito. Siinä muutama tärkeä pointti sisältömarkkinointiin liittyen – tiivistetysti. Jos katsot tämän blogiartikkelin kuvaa, huomaat ehkä, ettei se ole perinteinen “tarjoustarjoustarjousmainosmainosmainos”-kuva. Tuo kuva oli vappuna some-ja sisältötoimistomme somekanavissa esillä. On siis tärkeää myös käsitellä ajankohtaisia aiheita; mutta erottuvasti ja omalla tyylillä. On myös tärkeää tavoittaa potentiaaliset asiakkaat viemällä sisällöt oikeisiin paikkoihin; otathan huomioon sen, mistä juuri sinun asiakkaasi parhaiten tavoittaa.

Lopeta yksinpuhelu somessa – sisältömarkkinointi saa herättää keskustelua

On myös muistettava, ettei tämän päivän somemarkkinoinnissa yksinpuhelu auta. Sisältömarkkinointi tulee toteuttaa niin, että saa aikaan aitoa vuorovaikutusta ja keskustelua. Esimerkiksi tässä postauksessa olemme antaneet vinkkejä lisää tähän asiaan liittyen. Jos haluat oppia tuottamaan erottuvaa sisältöä yrityksesi somekanaviin, lue myös tämä.

Sisältömarkkinointi on parhaimmillaan silloin, kun sitä tuotetaan asiakkaan silmin.

Ota yhteyttä HELPOSTI,
jos tarvitset apua digikanavien sisällöntuotantoon:

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *