Oletko huomannut tai tuntuuko sinusta siltä, että yrityksesi nettisivuilla tai yritysblogissa käy piipahtelijoita, jotka poistuvat ensivilkaisun jälkeen? Tai klikataanko someen linkitettyjä tai hakukoneista löytyneitä blogipostauksia, ja sivustoa tarkastellaan hetkinen, mutta sivuihisi ei jäädä perehtymään sen tarkemmin? Voit kääntää kurssin – laita sisällöntuotanto kuntoon. Kerron nyt – rautalangasta vääntäen ilman hienoja sanoja – kuinka sen teet!

Ennen ratkaisua joudumme kuitenkin pureutumaan ongelman syihin. Siksi ensiksi kerron sinulle syitä siihen, miksi yrityksesi nettisivuilta tai yritysblogista joko poistutaan välittömästi tai sivuilla vietetään vain vähän aikaa.

Syitä tähän voi olla useita:

 • Sisältö ei kiinnosta
 • Sivusto on liian hidas latautumaan
 • Kävijän odotukset eivät täyty; esimerkiksi blogipostauksen otsikko on kiinnostava, mutta sisältö on huonoa (jos postausta ei edes klikata esim. somekanavista, on syytä kiinnittää huomiota otsikointiin ja luoda kiinnostavampi, mutta kuvaava otsikko)
 • Et osaa koukuttaa tekstillä – teksti ei etene luontevasti, punainen lanka puuttuu
 • Sivusto tai blogi on sekamelskaa, eikä sieltä käy helposti ilmi, mistä on kyse

Onneksi voin kertoa sinulle helpottavan uutisen: nämä ongelmat ovat täysin ratkaistavissa. Oletko valmis löytämään ratkaisuja ja tekemään sisältöä asiakkaan silmin? Haluatko oikeasti saada piipahtelijat viipymään sivustollasi kauemmin ja kiinnostumaan yrityksestäsi? Jos vastasit kyllä, jatka lukemista, niin autan sinua.

Tässä blogiartikkelissa kerron sinulle seuraavat asiat:

1. SISÄLLÖN SUUNNITTELU: Sisältö kuntoon perusasioilla
2. RAKENNUSVAIHE: Yritysblogin rakentaminen
3. TOTEUTUS: Punaisen langan löytäminen
4. LOPUKSI: Potentiaaliset asiakkaat rakastavat helppoutta

1. Sisällön suunnittelu

Sisältö kuntoon perusasioilla

Yritysblogin kirjoittamisessa on tärkeää aluksi laittaa perusasiat kuntoon. Tässä vaiheessa olisi hyvä, jos olisit lukenut esimerkiksi tämän artikkelimme liittyen sisällöntuotantoon. Siihen, jäävätkö kävijät lukemaan sivujesi sisältöä tai tutustumaan tarkemmin yritykseesi, vaikuttaa esimerkiksi se, vaikuttaako sivujesi sisältö tarpeeksi kiinnostavalta. Kuinka olet otsikoinut välilehdet tai yritysblogisi postaukset?

On tärkeää, että esimerkiksi blogipostaukset avataan, mutta otsikointi ei saa olla sellaista, että se tuottaa lukijalle pettymyksen. On taitolaji tuottaa kiinnostava, mutta asiallinen otsikko. Toisaalta myös se vaikuttaa, onko sivuillasi ylipäänsä juurikaan sisältöä ja onko sisältöjä linkitetty toisiinsa, jolloin lukemista on helppo ja luontevaa jatkaa.

Mene yrityksesi nettisivuille ja yritysblogiin, sekä tarkastele seuraavia asioita asiakkaan näkökulmasta katsottuna:

 • Millainen ensivaikutelma tulee?
 • Löytyykö tarpeelliset tiedot helposti (esim. yhteystiedot)?
 • Onko sivuilla paljon tietoa (esimerkiksi sinusta, tai alasta, jolla toimit [esim. sisustusliike -> sisustusvinkit])
 • Löytyykö sivuilta kiinnostavia tarinoita?
 • Onko yritysblogisi artikkelin otsikot kiinnostavia ja vastaako teksti otsikkoa, onko postaukset jäsennetty hyvin ja onko niissä punainen lanka? Onko blogin aihealue yhtenäinen?

Seuraavaksi kerron sinulle muutaman perusvinkin, mitä olisi hyvä tarkastella ja laittaa kuntoon, liittyen nettisivujesi ja yritysblogisi sisältöön.

Sisältö kuntoon seuraavilla:

 • Kirjoita kiinnostavasti
 • Tee sisältöä, joka erottuu
 • Ylitä kävijän odotukset
 • Rakenna postaukset niin, että ne etenevät jouhevasti ja niissä on punainen lanka


2. Rakennusvaihe


Yritysblogista kokonaisuus

Yritysblogista kannattaa rakentaa kokonaisuus. Se taas vaatii säännöllistä sisällöntuotantoa. Mieti tarkkaan, mikä on yritysblogisi aihealue ja mistä kirjoitat postauksia. Sitten mieti, mistä teemoista aihealueen sisällä kirjoitat yksittäiset postaukset. Hyvä yritysblogi on toimiva kokonaisuus, ja siitä löydät lisää tietoa esimerkiksi tästä postauksesta.

Linkitys kannattaa

Kun olet tehnyt materiaalia, voit helposti myös linkittää niitä toisiinsa. Mieti yksi pääteema, josta kirjoitat ensiksi artikkelin (esimerkki aiheesta: sisustussuunnittelija) ja sitten sen jälkeen kirjoita toinen postaus (esimerkki aiheesta: sisustussuunnittelija, hinta).

Kävijät viipyvät kauemmin, mikä on positiivista paitsi hakukoneiden kannalta, myös asiakkaiden kannalta, sillä tuotat samalla lisäarvoa asiakkaille jakamalla ilmaista tietoa lisää! On tärkeää, että linkit ovat luonnollinen osa sisältöä, eivätkä irrallisia kokonaisuuksia. On myös tärkeää, että linkit tavalla tai toisella liittyvät yksittäisen blogiartikkelisi aihealueeseen.

3. Toteutus

Kuinka blogiartikkelisi etenee; onko punainen lanka suora vai sykkyrällä?

On tärkeää, että blogiartikkelissasi on aina selkeä punainen lanka. Älä yritä kertoa kaikkia mahdollisia vinkkejäsi samaan postaukseen, vaan tee eri aiheista aina eri postaus (muista linkitys, josta kerroin sinulle aiemmin tässä postauksessa). On tärkeää, että suunnittelet blogiartikkelillesi selkeän rungon, jonka mukaan postaus etenee. Muuten käy helposti niin, että punainen lanka unohtuu.

Vinkkejä siihen, mitä pitää mielessä yritysblogin artikkelia kirjoittaessa:

 • Kenelle kirjoitat (tarkka kohderyhmä)
 • Mikä on blogiartikkelisi aihe (tarkka teema)
 • Mitä asioita käsittelet yhdessä artikkelissa
 • Kuinka saada postaukselle selkeä rakenne (voit aloittaa helposti tekemällä esimerkiksi postauksen teemalla “viisi vinkkiä”)

Jos punainen lanka meinaa kadota, on hyvä palata kysymyksiin yksi ja kaksi. Eli kenelle kirjoitat ja mikä olikaan blogiartikkelisi aihe. Toisinaan punainen lanka katoaa, ja on hyvä palauttaa mieleen sisältösuunnitelma, joka on kaiken sisällöntuotannon lähtökohta. Punainen lanka on tärkeä asia myös yrityksen somemarkkinoinnissa, mutta siitä kerron sinulle lisää tässä postauksessa.

On hyvä välttää myös turhia täytesanoja, eli satsaa ennemmin ytimekkyyteen. Pitkät tekstitkin luetaan loppuun, jos ne on rakennettu tarpeeksi kiinnostaviksi. Asiaa artikkelissa täytyy olla. Myös lukijoita on erilaisia, joten oman kohderyhmän tunteminen on oikeasti todella tärkeä asia.

4. Lopuksi

Me potentiaaliset asiakkaat rakastamme helppoutta

Jos katsot asiakkaan silmin nettisivujasi, onko sieltä helppo löytää kaikki tarvittava? Vai onko esimerkiksi yhteystiedot piilotettu monen linkin taakse?

Mieti myös sitä, ovatko blogiartikkelisi ja nettisivujen tekstit kirjoitettu selkeästi. Oikeinkirjoitus antaa viimeistellyn vaikutelman yrityksestä. Myös kappalejaot ja tekstin rakenne on vaikuttavia tekijöitä, kun mietitään sitä, luetaanko artikkeli loppuun vai ei. Yhtenäinen pötkylä ei herätä mielenkiintoa, liian raskaat lauserakenteet tekevät tekstistä työläästi luettavan.

Haluatko antaa asiakkaallesi miellyttävän asiakaskokemuksen myös sisältöjesi osalta? Kai haluat, että sisällöistä välittyy asiantuntijuus, ammattimaisuus ja että esimerkiksi blogiartikkeleiden lukemisen jälkeen asiakas on entistä vakuuttuneempi? Hyvä sisältö herättää luottamusta, tuottaa asiakkaalle lisäarvoa ja erottaa yrityksesi kilpailijoistasi. Yritysblogi on tärkeä investointi, joka kannattaa toteuttaa huolella – lisää tietoa tästä aiheesta löydät esimerkiksi tästä postauksesta.

Etsitkö sisällöntuottajaa? Ota yhteyttä helposti ja nopeasti:


Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *