“Heitä nyt jo nuo vaaleanpunaiset lasit pois silmiltä!” Huomaat olevasi tilanteessa, jossa joku heittää tuon kommentin yrittäen antaa sinulle toisenlaisen näkökulman asioihin. Sinä olet epäileväinen. Olet varma, että juuri sinun tapasi tehdä joku asia on oikein. Uskot omaan ideaasi ja tekemiseesi sokeasti, etkä näe asioita, niin kuin ulkopuolinen näkee; jos heittäisit pinkit lasit tynnyrisi ikkunasta, avaisit silmäsi ja keskittyisit olennaiseen, voisit ehkä viimein päästä sille kuuluisalle next levelille omassa tekemisessäsi (vaikka somemarkkinoinnissa, lue siis tämä).

Miksi siitä on hyötyä, että joku antaa asioihin erilaista näkökulmaa? Entä miksi vaaleanpunaiset lasit pitäisi laittaa käyttökieltoon sisällöntuotannossa? Mitä sillä oikeastaan edes tarkoitetaan, että joku katsoo maailmaa – tai varsinkin sisällöntuotantoa – “vaaleanpunaisten lasien läpi”?

Bisnesajattelua tarvitaan sisällöntuotannossa

Hyvä sisällöntuottaja näkee sellaista, mitä moni ei näe. Jotta sisällöntuotanto toimii, on monesti asetuttava boksin/tynnyrin/minkä tahansa ulkopuolelle. On katsottava asioita ensisijaisesti asiakkaiden näkökulmasta. Ja se taas ei onnistu, ellet tunne kohderyhmääsi. Kuka on asiakkaasi, kenelle sisällöntuotanto on suunnattu? Jotta voit tarjota asiakkaillesi ratkaisuja, on sen lisäksi sinun tunnettava yrityksesi vahvuudet ja tuotettava asiakkaille lisäarvoa. Bisnesajattelua tarvitaan, jotta sisällöntuotanto toimii työkaluna siinä, kun viedään asiakas lähemmäksi ostopäätöstä.

Vaaleanpunaisia laseja käyttävä sisällöntuottaja ei näe virheitä omassa tekemisessään. Kaikki on täydellistä illuusiota. Monesti saattaa käydä niin, että tärkeät näkökulmat jäävät tällöin saamatta  – tai jos niitä saadaan, niitä ei oteta vastaan. On hyvä välillä asettua asiakkaiden saappaisiin ja miettiä, miltä tekemäsi sisällöntuotanto näyttää heidän näkökulmastaan oikeasti – ja konkreettisesti. Ensimmäinen tehtävä on viskata vaaleanpunaiset lasit syrjään ja aloittaa karusti oman sisällöntuotannon tarkastelu. Usko pois, myös sisällöntuottajat joutuvat (tai saavat) asettua usein epämukavuusalueelle, joskin myös monesti esiin tuleva itsekriittisyys pelastaa monesti sisällöntuottajat vaaleanpunaisten lasien käyttämiseltä. Katso vinkkejä sisällöntuotantoon esimerkiksi tästä postauksesta.

Niin, palataan alun tarinaan. Kuulet, kun joku väittää, että katsot asioita liikaa vaaleanpunaisten lasien läpi. Joku saattaa huomauttaa sinulle esimerkiksi kirjoitusvirheistä, mutta itse et pidä niitä niin pahana juttuna. Eihän sinua häiritse. Mutta mietipä, kenelle teet sisältöä; itsellesi vai potentiaalisille asiakkaille?Ajattelet, että sisältö on tärkeintä (viis siitä, että punainen lanka on karannut tekemisestäsi jo aikoja sitten ja sisällöntuotanto takkuaa, postaukset ovat epäselviä ja huonosti jäsenneltyjä). Sinua ärsyttää huomauttelu. Ja joskus se tulee väärään aikaankin. Et jaksa kuunnella juuri tänään kritiikkiä, koska on maanantai. Tai tiistai. Tai joku muu hyvä (teko)syy. Mutta mitäpä, jos ajattelisit sen sinua hyödyttävänä asiana? Eikö ole mahtavaa, että joku uskaltaa sanoa palautetta? Onhan se ehkä vaikeaakin ottaa vastaan, mutta mieti, ottamalla vinkeistä vaarin, voisit kehittyä omassa yritystoiminnassasi taas eteenpäin!

Kuinka omaa tekstiä tarkastellaan ja laitetaan sisällöntuotanto kuntoon?

Ehkä se joka kehotti sinut viskaamaan vaaleanpunaiset lasit jonnekin todella kauas, voisi olla myös potentiaalinen asiakkaasi. Asetu hänen asemaansa. Mene esimerkiksi yrityksesi somekanaviin tai yritysblogiin, ja mieti, millainen ensivaikutelma asiakkaille syntyy. Lue läpi postauksiasi ja mieti, tuottavatko ne asiakkaille lisäarvoa. Mieti kokonaisuus kuntoon!

Laita sisällöntuotanto kuntoon, ja katso seuraavia asioita:

  1. Oletko tehnyt suunnitelman somen sisällöntuotannosta? Jos et, tee se. Jos olet, päivitä sitä.
  2. Millainen ensivaikutelma yrityksesi somekanavista tulee?
  3. Ovatko postaukset suunnattu oikealle kohderyhmälle?
  4. Tuotatko asiakkaille lisäarvoa postauksillasi? Millaista sisältöä tuotat? Onko se monipuolista?
  5. Tarjoatko potentiaalisille asiakkaillesi ratkaisuja sisällön kautta?

Kun saat kritiikkiä vaaleanpunaisista laseista, suhtaudut epäuskoisesti. Vastaat ehkä, että se on vain sinun tapasi tehdä. Pitää mennä omalla tyylillä. Sekin on totta – pitää mennä omalla tyylillä, mutta pitää myös katsoa asioita eri näkökulmista kehittyäkseen! Monesti käy niin, että et ehkä saa sanotuksi mitään. Entä jos kiittäisit saamastasi palautteesta ja oikeasti alkaisit katsomaan sisällöntuotantoa asiakkaan silmin?

Huono sisältö ei toimi. Se ei kiinnosta. Se ei erotu. Siksi vaaleanpunaiset lasit pitäisi laittaa käyttökieltoon. Lopeta siis päsmäröinti ja ala tuottamaan sisältöä asiakkaan silmin – laita asiakkaat etusijalle.

Lue lisää:
Hyvä sisältö

Tarvitsetko sisällöntuotantoosi Bisnesajattelua?
Ota yhteyttä helposti:


Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *