Jotta saisit jutun juonesta kiinni parhaiten, suosittelen katsomaan myös alkuperäisen postauksen vanhasta blogista – se löytyy täältä. Tai ainakin kuvan ko. blogipostauksesta. Alkuperäinen postaus on julkaistu vuonna 2017, ja mielestäni tarina on aika hauska – tai ainakin se, kuinka onnistuin liittämään kaksi aihetta yhteen: somemarkkinointi (tai oikeastaan sisällöntuotanto ja some), sekä hotelli. Itse tarina kuuluu näin:

Viettäessäni aikaa viikonloppuna hotellissa, en voinut olla ottamatta tätä kuvaa. Ehkä tuo lappu lukuisten hotellihuoneiden ovissa kertoo jostain muusta kuin tästä asiasta, mistä nyt kirjoitan, mutta teksti tuossa lapussa ei voisi enää osuvampi olla. Tämä lappu kun sai minut välittömästi miettimään ajoitusta somemarkkinoinnissa ja somepostausten julkaisuissa.

Mietitkö koskaan markkinoinnin ajoitusta vai päivitätkö esimerkiksi Facebookia milloin huvittaa (jos huvittaa)? Ja ehkä joskus jää päivittämättäkin… Kun päivität ehkä huomenna (eli et koskaan, kun “et ehdi”)… Usko pois, sille on syynsä, miksi julkaisen tämän kirjoituksen juuri nyt ja juuri tähän aikaan.

Miten ajoitusta kannattaisi lähteä suunnittelemaan? Kun lähdet miettimään esimerkiksi päivitysten ajoitusta sosiaalisessa mediassa, lähde pohtimaan sitä asiakaslähtöisesti. Milloin asiakkaasi ovat Facebookissa? Onko tuotteesi sellainen, jota kannattaa markkinoida silloin, kun potentiaaliset asiakkaasi viettävät vapaa-aikaa vai silloin, kun he katsovat somea esim. lounastauolla? Mene aina asiakas edellä.

Turhaa ja pikkutarkkaa? Ehkä saatat ajatella näin mutta mieti vielä. Eikö sillä muka ole mitään väliä, jos julkaiset päivityksesi silloin, kun potentiaalisia asiakkaitasi on vain vähän paikalla ja näkyvyys jää pienemmäksi? Varsinkin oikeasti potentiaalisten asiakkaiden kohdalla – markkinointisi ei tavoita heitä, et saa lisää asikkaita ja myynti ei lisäänny. Ehkä sillä ei ole mitään merkitystä silloin, jos sinua ei haittaa, että hukkaat resurssejasi turhaan.

Älä laita enää rahaa hukkaan! Mieti milloin päivität – niin saat rahoillesi, ajallesi ja vaivallesi parasta mahdollista palkintoa eli näkyvyttä somemarkkinoinnissa. Se taas tarkoittaa enemmän asiakkaita ja enemmän myyntiä.

Suunnittele sisältöstrategiasi kunnolla ja pyri järjestelmällisyyteen niin, ettei se kuitenkaan vie pois luovuutta ja rentoutta. Se palkitsee kyllä.

Jos tämä aihe kiinnosti sinua, suosittelen lukemaan myös lisää siitä, kuinka someen tuotetaan kiinnostavaa sisältöä tai vinkit FB-sivujen sisältöön.

Tarvitsetko apua sosiaalisen median sisällöntuottannossa?
Ota yhteyttä helposti.

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *