Etsitkö ratkaisua tilanteeseen, jossa aikasi on kortilla ja harkitset vahvasti somesisältöjen ulkoistamista? Etsit mahdollisesti yritysblogillesi kirjoittajaa tai sisällöntuottajaa, joka tuottaisi tasokasta sisältöä yrityksesi somekanaviin. Ehkä tarjouspyyntöralliinkin lähteminen mietityttää, koska se taas veisi lisää aikaa omasta työstäsi. Me kerromme sinulle esimerkkien kera, minkä hintaista on somemarkkinointi ja avaamme sisällöntuottajien hinnoittelua.

Kuten olet varmasti jo huomannut, useiden mainostoimistojen sivuilla lukee vain tylysti: pyydä tarjous. Kuulostaa salamyhkäiselle, mutta sillekin on olemassa täysin ymmärrettävä syy – halutaan kartoittaa asiakkaan tavoitteet, tarpeet ja toiveet huolella. Monesti mainostoimistot räätälöivät sopivat paketit asiakas huomioiden. Sisällöntuotanto ja sen hinta vaihtelevat mainostoimiston mukaan.

Somemarkkinoinnissakin on monta asiaa, mitkä on otettava huomioon. Seuraavilla tekijöillä voi olla ratkaiseva merkitys siihen, millaiseksi hinta muodostuu. Voi olla, että paketit joko räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti sisältöineen tai mainostoimistolla on tarpeiden kartoituksen jälkeen tarjota sinulle sopivaa somepakettia. Mitkä sitten ovat/voivat olla niitä hintoihin mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä? Toki käytännöt vaihtelevat mainostoimistosta riippuen.

Ota ainakin nämä huomioon somepakettien sisällössä, mikäli teet hintavertailua

Mieti, mitä mihinkin pakettiin ja tarjoukseen sisältyy tai ei sisälly.

  • Somekanavien määrä
  • Sisällön/ylläpidon määrä (ulkoistetaanko kokonaan vai osittain); haluatko avaimet käteen vai haluatko tehdä itse edelleen osan sisällöistä?
  • Kuinka usein saat raportteja tai tietoa yrityksesi somemarkkinoinnista
  • Some-ja sisältöstrategia
  • Postausten määrä (esim. per kuukausi)
  • Sisältyykö somepakettiin kuvat vai tulevatko ne asiakkaalta
  • Sisältyykö pakettiin myös FB-sivujen ylläpitoa muuten
  • Mainonta, mainosten suunnittelu ym.
  • Ylipäänsä se, kuinka paljon hyödynnetään jo mahdollisesti olemassa olevaa materiaalia vai tehdäänkö kaikki alusta alkaen
  • Kuka vastaa somesta tuleviin viesteihin? Kuka vastaa kommentteihin, jotka tulevat yrityksesi somekanaviin?

Millainen hinnoittelu Bisnesajattelua-digisisältötoimistolla on?

Yleensä tarjousten pohjalta mennään meilläkin. Olemme kuitenkin tehneet sivuillemme postauksen, jossa kerromme hintaesimerkkejä hinnoittelustamme – nämä antavat sinulle kätevästi osviittaa sisällöntuotannon hinnoista meillä. Käy katsomassa hintaesimerkit täältä tai lue lisää sisällöntuotannon ulkoistamisesta.

Jos digikanavien sisällöntuotannon ulkoistaminen kiinnostaa,
kysy lisää ja ota yhteyttä helposti:

Myös seuraavat artikkelit saattaisivat kiinnostaa Sinua:
Sisällöntuotannon ulkoistaminen – murretaan myytit somesisältöjen hinnoista!
Sisällöntuotannon ulkoistaminen: kolme syytä, miksi valita meidät

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *