Sisällöntuotanto - 10 virhettä

Sisällöntuotanto niin yritysblogiin kuin muihinkin yrityksen käyttämiin somekanaviin on tärkeä asia, jota ei kannata tehdä hutiloiden. Puhunkin usein siitä, että digikanavat ovat yrityksen digitaalinen käyntikortti tai näyteikkuna. Ja sitä ne tosiaan ovat. 

Aina sisällöntuotanto ei kuitenkaan onnistu. Olen työssäni tuottanut paljon sisältöjä ja parhaimmat opit ovat tulleetkin juuri kokemuksen kautta – olen oppinut ajan kuluessa näkemään, millaiset sisällöt toimivat (missäkin kanavassa) ja mitkä eivät. Jotta sinä voisit välttää nämä virheet sisällöntuotannossa, tein sinulle artikkelin, joka kannattaa ehdottomasti lukea.

Vältä nämä 10 virhettä

1. Asioita ei ajatella asiakkaan näkökulmasta

Tämä on tärkein kohta! Kun aloitat sisällöntuotannon, asetu aina asiakkaan näkökulmaan. On tärkeää tuntea yrityksen tarkka kohderyhmä, sekä asiakkaan ostopolku. Nämä ovat tärkeitä lähtökohtia sisällöntuotantoon, etkä voi ohittaa näitä olankohautuksella. Pohdi, millaista sisältöä juuri sinun yrityksesi potentiaaliset asiakkaat etsivät ja haluaisivat löytää. Mihin ongelmiin tai unelmiin sinä tarjoat ratkaisun? Missä ostopolun vaiheessa olevalle asiakkaalle tuotat sisältöä mihinkin kanavaan?

Monesti käy myös niin, että lähdetään tuottamaan sisältöä hakukoneille, eikä asiakkaille. Se kuitenkin saattaa kostautua, sillä on hakukoneiden kannalta merkittävää esimerkiksi se, että kävijä viihtyy sivuilla kauan. Tuota siis sisältöä ensisijaisesti asiakkaille. Ota silti myös hakukoneet huomioon.

2. Suunnitelma puuttuu

Oletko miettinyt tarkalleen, missä kaikissa digikanavissa sinun yrityksesi on ja missä digikanavissa kannattaisi olla? Missä digikanavissa juuri sinun yrityksesi asiakkaat viettävät aikaa? Kuinka olet aikatauluttanut postaukset?

Käytännön tasolla se tarkoittaa sitä, että kannattaa laatia esimerkiksi kuukausittainen postaussuunnitelma, josta käy ilmi, millaisia postauksia teet milloinkin. Tämän rungon lisäksi voit postata myös ajankohtaisista asioista, mikäli päivitettävää tulee. Postaussuunnitelma auttaa kuitenkin sinua hahmottamaan kuukausittaista digitekemistäsi.

On tärkeää ottaa huomioon myös erilaiset teemapäivät ja suunnitella markkinointia niiden mukaan.

3. Aika ei riitä ja sorrut hätäilyyn – sisällöntuotanto vaatii aikaa, eikä ole hätäisen hommaa

Kuten jo alussa totesin, digikanavat ovat yrityksen näyteikkuna tai käyntikortti digimaailmassa. Siksi on tärkeää, että ne ovat kunnossa. On tärkeää ottaa aikaa erityisesti suunnittelutyölle. Raivaa kalenteristasi tilaa siihen, että sisällöntuotannostasi tulee selkeää, järjestelmällistä, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä.

Jos aikasi ei syystä tai toisesta riitä sisältöjen suunnitteluun ja toteutukseen, on sisällöntuotannon ulkoistaminen hyvä vaihtoehto. Ei mennä siihen kuitenkaan tässä postauksessa, mutta halutessasi voit lukea siitä lisää täältä.

Sisällöntuotanto vaatii aikaa, ja sen olet varmasti jo kuullutkin. Älä sorru hätäilyyn, vaan tuota sisältöä pitkäjänteisesti.

4. Tilastoja ei seurata

Kun julkaiset sosiaalisessa mediassa postauksia, sinun tulee huomioida myös kävijätilastot. Milloin sinun somekanaviesi seuraajat viettävät somessa aikaa? Lopeta ajan tuhlaaminen, ja ala seuraamaan tilastoja. Niistä saat tärkeää tietoa siitä, kuinka sisältöjäsi tulee kehittää. Oletko markkinoinut oikealle kohderyhmälle? Jos joitakin tilastoja pitäisi nostaa esille, korostaisin erityisesti sitä, milloin postaus kannattaa julkaista. Siitä kerron lisää tässä postauksessa – tiedätkö jo, milloin on sinun oikea aika julkaista postauksia somessa? Myös postaustyyppien ja aiheiden (suositut postaukset) tilastoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Blogin kohdalla on tärkeää, että blogissa viihdytään. On huomioitava myös se, millaiset blogipostaukset tai somejulkaisut kiinnostavat eniten. Mitkä nousevat suosituimmaksi? Tämän tiedon avulla pystyt paremmin pohtimaan sitä, millainen sisältö kiinnostaa potentiaalisia asiakkaitasi ja millaista sisältöä sinun kannattaisi tuottaa enemmän. Myös niihin postauksiin, jotka eivät ole suosittuja, kannattaa kiinnittää huomiota; älä satsaa sellaisten postausten tekemiseen aikaa. Kun kokeilet erilaisia postaustyyppejä, opit, millainen sisältö yrityksesi somessa tai blogissa toimii.

5. Punainen lanka puuttuu

Kun kirjoitat esimerkiksi artikkelin yritysblogiin, valitse tekstille tarkka aihealue.

Jos olet seurannut esimerkiksi yritysblogin osalta kävijätilastoja, olet saattanut kiinnittää huomiota siihen, että sivuillesi kyllä tullaan käymään, mutta sieltä myös poistutaan nopeasti. Se saattaa johtua esimerkiksi siitä, että nettisivujesi latautuminen on hidasta (kiinnitä huomiota tähän ja selvitä sivujesi latautumisnopeus), tai syy voi olla esimerkiksi se, ettei sisältö kiinnosta. Kävijän odotukset eivät toteudukaan, vaan esimerkiksi kiinnostavaa otsikkoa klikataan, mutta huomataan pian, ettei sivujen sisältö olekaan kiinnostavaa. Jos teksti ei etene johdonmukaisesti ja luontevasti, kävijä sulkee sivun nopeasti.

Miksi tämä sitten on niin tärkeää? Eikö olekaan pääasia, että sivuilla käy porukkaa, eikä se, että sivuilla vietetään paljon aikaa? Se, että sivuilla kävijät viipyvät sivuilla kauemmin, on tärkeää siksi, että se vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen. Kiinnitä huomiota siihen, että tekstissäsi ja sisällössäsi on aina punainen lanka, jotta artikkeli pysyy kiinnostavana. On tärkeää, että artikkelit luetaan loppuun, ja että ne ovat niin kiinnostavia, ettei niiden lukemista halua lopettaa kesken. Hyvät blogipostaukset ovat vähän niin kuin hyvät kirjat; ei niiden lukemista malta jättää kesken! Myös sisäiset linkitykset ovat tärkeitä esimerkiksi blogitekstissä – ja niiden tuominen luontevaksi osaksi artikkelia. Vinkkejä siihen, kuinka saat sivujesi kävijät viettämään enemmän aikaa sivuillasi, löydät tästä postauksesta.

6. Tekstin rakenteesta, oikeinkirjoituksesta eikä otsikoinnista välitetä

Kuten äskeisessä vinkissä kirjoitin, on satsattava siihen, että kävijät viihtyvät sivuilla kauemmin, eivätkä poistu heti sivun nähdessään. Yksi asia, mikä tähän ja ylipäänsä sisällöntuotannon onnistumiseen ja sisällön kiinnostavuuteen vaikuttaa, on tekstin rakenteelliset seikat. Kun teksti on hyvin rakennettu, se on jäsennelty niin, että sitä on helppo lukea. Muista siis tehdä kappalejaot huolellisesti, sillä se lisää tekstin asiakasystävällisyyttä.

Myös oikeinkirjoitukseen on syytä kiinnittää huomiota. Hyvin kirjoitettu teksti välittää yrityksestä luotettavaa ja uskottavaa kuvaa. Sen lisäksi otsikointi on tärkeä asia. Vaikka tekisit kuinka hyvän blogiartikkelin, se jää lukematta, jos otsikko ei herätä mielenkiintoa. Ota kuitenkin huomioon, ettei ns. klikkiotsikko palvele kovin hyvin; vaikka otsikkoa klikattaisiin, sivuilta todennäköisesti myös poistutaan nopeasti, jos otsikko ei vastaa sisältöön liittyviin odotuksiin. Tämä vaikuttaa siten myös hakukonenäkyvyyteen, koska sivuille ei jäädä lukemaan artikkelia kovin pitkäksi aikaa.

7. Rohkeus puuttuu, etkä uskalla astua boksin ulkopuolelle

Jokaisella meillä on oma tyylinsä. Onko sinulle käynyt niin, että olet hukannut oman tyylisi ja vajonnut harmaaseen massaan, koska et uskalla erottua? Pelkäätkö ärsyttäväsi jotakin? Jos haluat tehdä kiinnostavaa sisältöä, on uskallettava olla myös persoonallinen. Tarjouksia osaa julkaista kuka tahansa. Me potentiaaliset asiakkaat myös näemme niin paljon tarjouksia, emmekä kiinnitä niihin samalla tavalla huomiota, kuin mielenkiintoisempaan sisältöön.

8. Et ajattele sisällöntuotantoa yrityksesi tärkeänä investointina

Teetkö sisällöntuotannon hutiloiden, etkä käytä siihen riittävästi aikaa? Hyvin suunniteltu ja toteutettu sisältö on sellaista, johon on syytä kiinnittää huomiota. Esimerkiksi yritysblogi on tärkeä työkalu brändin rakentamiseen, ja sen avulla asiakkaalle voi tuottaa hyvin lisäarvoa. Sen lisäksi voit blogin avulla rakentaa luottamusta asiakkaisiin, viedä asiakasta lähemmäksi ostopäätöstä, sekä vahvistaa asiantuntijarooliasi.

Voit myös kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa, sekä voit myös ohjata liikennettä somekanavistasi nettisivuillesi. Siitä, kuinka hyvä yritysblogi toimii konkreettisesti ja mitä pitäisi ottaa huomioon yritysblogin sisällöntuotannossa, kerron tarkemmin tässä postauksessa.

9. Et rajaa aihetta tarpeeksi hyvin

Yritätkö kirjoittaa samaan blogi/somepostaukseen kaikille kaikkea? Ei näin. Valitse tarkka aihealue, josta kirjoitat. Kerron esimerkin siitä, kuinka voit lähteä rajaamaan aihetta.

Esimerkki: 

Sinulla on verkkokauppa, jossa on myynnissä lemmikkitarvikkeita. Sen sijaan, että lähtisit kertomaan yhdessä some/blogipostauksessa vinkkejä niin kanien, marsujen, koirien kuin kissojenkin ruokiin ja tarvikkeisiin liittyen, valitse yksi ryhmä. Esimerkiksi voisit päättää, että valitset aihealueeksi koirat. Sen sijaan, että kerrot vinkkejä yleisesti koiriin ja niiden tarvikkeisiin liittyen, rajaa taas aihealuetta. Esimerkiksi: ”Kolme vinkkiä pitkäkarvaisen koiran turkinhoitoon” tai ”Viisi tuotesuositusta ulkoilutakin valintaan aktiiviselle koiranomistajalle”.

Aiheen rajaus vaihe vaiheelta:

1. Rajaa aihealue (esim. tietty tuoteryhmä)
3. Mieti, mitä kerrot postauksessa (esim. kolme vinkkiä tuoteryhmään x)
3. Mieti, kenelle se on tarkalleen ottaen suunnattu (esim. kolme vinkkiä tuoteryhmään x kohderyhmälle y)
4. Rajaa aihe jo otsikossa tarkasti

10. Et tuota lisäarvoa

Hyvä sisältö voi olla hauskaa, hyödyllistä, persoonallista tai erottuvaa. On kuitenkin mietittävä ja kiinnitettävä huomiota siihen, millaista lisäarvoa tarjoamasi sisältö tuo potentiaalisille asiakkaille. Oletko kertonut vinkkejä? Jos lähdetään ajattelemaan sisältöä ja pidetään mielessä kuitenkin, että esimerkiksi tuotteita halutaan tuoda esille, on mielestäni huomattavasti kiinnostavampaa, kun julkaistaan tuotesuosituksia tarjouksien sijaan. Voisit esimerkiksi koota viikon tuotesuositukset. Mitä sinä itse suosittelisit? Mitkä tuotteet ovat asiakkaidesi suosikkeja?

Vinkit ovat sellaisia, mitä itse suosin paljon sisältöä tuottaessani. Niiden avulla on helppo tuottaa asiakkaalle lisäarvoa, eikä aiheiden keksiminenkään ole vaikeaa. Sinä olet oman alasi asiantuntija, joten sinulta löytyy varmasti vinkkejä toimialaasi liittyen. Rajaa vinkit tarkasti tiettyyn aiheeseen ja tietylle kohderyhmälle. Julkaise ennemmin useita tiiviitä postauksia, kuin yksi pitkä postaus, jossa yrität tarjota kaikille kaikkea.

Mieti, mitä lisäarvoa voisit tänään asiakkaallesi tuottaa.

Tarvitsetko apua sisällöntuotannossa? Ota yhteyttä helposti:

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *