Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa

Some ja sisällöntuotanto. Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa vaatii onnistuakseen ripauksen persoonallisuutta, runsaasti aitoutta ja reippaasti rohkeutta erottua sisältövyörystä. Kuulostaako mahtavalta?

Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa on asia, jossa täytyy ottaa huomioon mm. somekanava, jonne sisältö tuotetaan. Erilaiset sisällöt toimivat eri tavalla eri somekanavissa. Esimerkiksi Instagramissa tärkeää on visuaalisuus ja yhtenäisyys, punainen lanka yrityksen tekemisessä. Myös osuvat hashtagit, aktiivisuus ja kiinnostavat tarinat ovat tärkeitä. Esimerkiksi yrityksen Facebook-sivuilla kiinnostavat ja erottuvat meemit, kommentteja keräävät postaukset ja vuorovaikutus on tärkeää. Hyvä sisältö rakentuu monesta eri osa-alueesta. Digitaalisissa kanavissa sisällön on oltava sellaista, joka saa esimerkiksi yritysblogissa lukijan jäämään sivuille viettämään aikaa – hyvä yritysblogi on parhaimmillaan kuin digitaalinen olohuone. Hyvän sisällön kulmakivistä olen kertonut tarkemmin mm. tässä artikkelissa – lue lisää.

Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa – yritysblogi ja muut somekanavat

Sosiaalisen median sisällöntuotanto vaatii aikaa ja täytyy miettiä tarkkaan myös oikeat kanavat. Missä juuri sinun yrityksesi potentiaaliset asiakkaat ovat? Yritysblogi on hyvä kanava monelle yritykselle, sillä nettisivujen yhteydessä toimiva yritysblogi on hyvä mm. siksi, että sen avulla on mahdollista saada blogipostauksen lukijat selaamaan myös yrityksen nettisivuja. Myös blogipostauksia kannattaa jakaa yrityksen somekanaviin ja saada näin kävijöitä somesta yrityksen nettisivuille ja yritysblogiin. Monesti yritysblogi+muut somekanavat ovat parhaimmillaan oikein toimiva yhdistelmä! Myös esimerkiksi ladattavan oppaan tekemistä uutiskirjetilaajien saamiseksi kannattaa harkita – myös uutiskirje on syytä rakentaa suunnitelmallisesti, järjestelmällisesti ja toimivasti.

Some ja sisällöntuotanto – avaimet onnistumiseen

Sisällöntuotanto vaatii aina pitkäjänteisyyttä ja sitä, että tuottaa sisältöä asiakkaan silmin. Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa eroaa esimerkiksi perinteisen median sisällöntuotannosta siten, että sen vuorovaikutus on isossa roolissa. Somessa sisällöntuotantoa kannattaa seurata aktiivisesti; millainen sisältö toimii juuri sinun yrityksesi kohderyhmälle parhaiten ja millainen sisältö menestyy? On tärkeää tuntea paitsi kohderyhmä(t), myös se, milaista sisältöä muut ja saman alan toimijat tuottavat, jotta voit erottua sisältövyörystä.

On myös huomioitava, että eri somekanavat vaativat toimiakseen erilaista sisältöä. Siksi en ainakaan itse ole sen kannalla, että sama sisältö täysin sellaisenaan jaetaan eri somekanaviin. Sama idea ja sisältö kannattaa hyödyntää, ottaen kuitenkin huomioon eri somekanavien ominaispiirteet. Muistathan myös, että ei kannata pettyä, jos ensimmäisen somepostauksen jälkeen toimistosi oven ripa ei irtoa asiakasryntäyksestä. Some ja sisällöntuotanto siellä vaatii pitkäjänteisyyttää, järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta.

Koska taidat olla kiinnostunut tästä aiheesta, suosittelen sinua lukemaan ainakin seuraavat artikkelit:

Hyvä sisältö & hyvä yritysblogi
Sisällöntuotannon ulkoistaminen