Kalleus on suhteellista. Se, mikä on toiselle kallista, ei välttämättä ole sitä toiselle. Sen sijaan, että tuijottaisimme vain hintaa, pitäisikö kuitenkin katsoa, mitä sillä hinnalla saamme. Mielestäni ihmisten lisääntynyt hintatietoisuus on vain hyvä asia. Myös somepalveluiden vertailussa hinnan lisäksi kannattaa erityisesti vertailla sitä, mitä tietyllä hinnalla mistäkin saa. 

Käykö sinulle usein niin, että vertaat kahta palvelua ja huomaat katsovasi pelkästään niiden hintaa? Katsotko myös, mitä ne sisältävät? Kuinka paljon mietit omien tuotteidesi hinnoittelua? Pidätkö (some)mainostoimistojen hintoja yleisesti liian kalliita – vai onko tämä vain myytti, josta olet kuullut, mutta todellisuudessa et oikeastaan edes tiedä niiden hintoja? Siinä muutama kysymys näin alkuun.

Hinnoittelun kaksi bisnesajatusta kaikille yrittäjille

Netissä on paljon ohjeita siihen, kuinka yrittäjän pitäisi hinnoitella. Minun mielessäni on kuitenkin kaksi selkeää asiaa, mitä pitäisi miettiä.

  1. Pitäisikö kuitenkin hyväksyä sellainen asia, että joillekin tarjoamasi tuotteet ja palvelut ovat aina liian kalliita? Et koskaan voi miellyttää kaikkia.
  2. Hinnoittelu ei aina ole helppoa – kuinka voisi samalla arvostaa omaa ammattitaitoaan, mutta silti pysyä kilpailukykyisenä?

Aikakin on rahaa

Oletko miettinyt sitä hyötyä ja ennen kaikkea sen hyödyn arvoa, mitä voit saada jo esimerkiksi mainostoimiston avusta? Vai näetkö markkinoinnin vain kulueränä? Bisnesajattelua tuottaa sisältöä yrityksille digikanaviin.

Somessa on mahdollisuuksia, koska siellä ihmiset (potentiaaliset asiakkaat) ovat. Some vaatii pitkäjänteistä ja säännöllistä työtä, sekä tietenkin aikaa. Oletko myös miettinyt asiaa siitä näkökulmasta, kuinka paljon esimerkiksi somen päivittäminen vie sinulta tai työntekijöiltäsi resursseja, jotka olisit voinut käyttää ydintyöhösi, kun olisit ulkoistanut somepalvelut?

Sen sijaan, että uskottelet itsellesi, ettei sinulla ole mahdollisuutta ulkoistaa sosiaalisen median päivittämistä ja pyydä tarjous. On myös hyvä muistaa, kun vertailee eri palveluiden hintoja, myös aina se, mitä ne pitävät sisällään. Somepalveluiden vertailemisesta olen kirjoittanut lisää mm. tässä digisisältöjen tietopankin artikkelissa.

Ei kai tyhjästä tule sekään lausadus, että “aika on rahaa”. Jos tämä aihe kiinnostaa sinua, löydät helposti tietoa sisällöntuotannon ulkoistamisesta mm. tästä postauksesta. Ja hintaesimerkkejä meidän hinnoistamme mm. täältä.

Haluatko ulkoistaa digisisältöjen tuotannon? Ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *