Somemarkkinointi

Olet varmasti pohtinut, mitä on digimarkkinointi. Olet ehkä miettinyt, käytätkö yrityksesi markkinointibudjettia perinteiseen markkinointiin – esimerkiksi lehti-ilmoitukseen, vai satsaatko digimarkkinointiin, kuten esimerkiksi yritysblogiin. Ehkä olet yhdistellyt molempia markkinointikeinoja. Nyt kerromme sinulle, mitä on digimarkkinointi.

Selkeä ero perinteisemmän markkinoinnin ja digimarkkinoinnin välillä on vuorovaikutuksessa. Digimarkkinoinnissa vuorovaikutus (yritys ja potentiaaliset asiakkaat) on isossa roolissa, kun taas perinteisemmässä markkinoinnissa kommunikaatio on yksisuuntaista. Ja juuri tämä digimarkkinoinnin vuorovaikutuksellisuus on hieno mahdollisuus yrityksille. Konkreettisten esimerkkien kera perinteiseen markkinointiin liittyen: yritys tekee markkinointia julkaisemalla esimerkiksi lehti-ilmoituksen tai flyerin, joka jaetaan potentiaaliselle asiakkaalle.

Sen sijaan digimarkkinoinnissa vuorovaikutus on tärkeää; esimerkiksi postaukset sosiaalisessa mediassa saavat usein enemmän näkyvyyttä ja tavoittavat enemmän potentiaalisia asikkaita, jos niihin syntyy aitoa vuorovaikutusta, kuten kommentointia ja jos niitä jaetaan. Digimarkkinointi on keskustelua ja vuorovaikutusta potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Konkreettisesti se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi somekanavien sisällön kannattaisi olla niin kiinnostavaa, että se saa ihmiset keskustelemaan ja reagoimaan postauksiisi. Siispä on tärkeää, että kysyt ja pyydät kommentteja yrityksesi somekanavissa. Mieti, millainen sisältö olisi sellaista, jota potentiaaliset asiakkaasi haluaisivat kommentoida.

Olennaista kuitenkin on aina – tehtiin sitten perinteistä markkinointia tai digimarkkinointia – että sisältö on tasokasta, erottuvaa ja tuotettu asiakkaiden silmin!

Digitaaliseen markkinointiin kuuluu esimerkiksi:

Somemarkkinointi
Sisältömarkkinointi
Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta
Yrityksen kotisivut
Sähköpostimarkkinointi
Eli digimarkkinointi on yksinkertaisuudessaan markkinointia digitaalisia kanavia hyödyntäen.

Meidän vahvuutemme on sisällöntuotanto digitaalisiin kanaviin. Digimarkkinointi pitää sisällään monta eri osa-aluetta.

Perinteistä markkinointia ovat esimerkiksi:

Lehti-ilmoitukset
Flyerit
TV-ja radiomainokset
Käyntikortit

Haluaisitko tietää lisää aiheesta? Onneksi Bisnesajattelua – digisisältöjen tietopankki auttaa sinua helposti ja kätevästi!

Lue lisää:

Mitä on sisältömarkkinointi?
Lue tämä artikkeli, jos haluat tietää enemmän digisisältöjen tuotannosta ja sisältömarkkinoinnista

Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa
Mitä sisällöntuotanto someen vaatii onnistuakseen? Lue lisää somesta ja sisällöntuotannosta eri somekanaviin!

Hyvä yritysblogi
Millainen on hyvä yritysblogi? Lue lisää!

Hyvä sisältö
Millaista on se kuuluisa hyvä sisältö? Tämä artikkeli kannattaa lukea!

Oletko kiinnostunut aiheesta digimarkkinointi? Jos kaipaat apua digisisältöjen tuotantoon, ota yhteyttä helposti ja nopeasti lomakkeen kautta. Meiltä saat vastauksenkin!

Aihe
Somekanavien sisällöntuotantoYritysblogin artikkelitKoulutuksetMuu aihe

Lisätiedot