Verkkokaupan markkinointi

Oletko miettinyt, kuinka verkkokaupan markkinointi saadaan uudelle tasolle, kun laitetaan sisällöntuotanto kuntoon? Tässäkään asiassa ei voi olla korostamatta sitä, miten tärkeää sisältöä on ajatella asiakkaan silmin. Huonot tuotetiedot, epäselvät kuvaukset, epäluotettavan kuuloiset tekstit ja tylsästi kirjoitetut johdannot – ne tuskin herättävät asiakkaan mielenkiintoa ostopolun missään vaiheessa.

Mikään ei ole niin ihanan helppoa, kuin istahtaa läppärin äärelle tilatakseen tuotteita verkkokaupasta. Toki kivijalkamyymälöissäkin tulee käytyä ja molemmissa on puolensa. On kuitenkin seikkoja, jotka saavat välittömästi klikkaamaan minut asiakkaana johonkin toiseen verkkokauppaan. Johonkin toiseen, jossa asiat on tehty paremmin ja selkeämmin.

Verkkokaupan markkinointi on oma taitolajinsa – on olemassa monta kompastuskiveä, joten siksi kirjoitin tämän artikkelin. Siksi, että sinä, verkkokauppias, välttyisit näiltä kompastuskiviltä, joihin verkkokauppojen sisällöissä yllättävän usein vielä tänäkin päivänä voi törmätä.

Ennen, kun käyn läpi nämä kompastuskivet, pyydän sinua tarkkailemaan muutamaa asiaa liittyen verkkokauppaasi:

1. Mikä on verkkokauppasi tämän hetkinen tilanne sisältöjen osalta – millaista sisältöä tuotat verkkokauppaan?
2. Kirjoitatko tuotekuvaukset itse ja kuinka paljon olet satsannut niihin? Mitä niissä tulisi vielä muuttaa; miten niitä voisi vielä kehittää?
3. Mitkä ovat asioita, joilla sinä erotut muista samantyyppisistä verkkokaupoista? Miksi asiakkaan pitäisi ostaa juuri sinulta?
4. Onko sinulla käytössä somekanavia tai yritysblogia ja millaista sisältöä tuotat sinne? Kuinka sitä voisi vielä kehittää?

Nyt mietit, että nuo olivat ihan turhia kysymyksiä. Vaan kun eivät olleet. Kun lähdet pohtimaan vastauksia noihin kysymyksiin, voit saada myös ajattelemisen aihetta, sekä inspiraatiota niiden avulla; on tärkeää mennä eteenpäin ja kehittyä. Olen aiemmin kirjoittanut artikkelin, josta löydät 10 virhettä liittyen sisällöntuotantoon – löydät kyseisen artikkelin helposti täältä. Lue artikkeli ja vältä pahimmat virheet.

Seuraavaksi kerron sinulle, mitkä ovat verkkokaupan markkinoinnissa pahimpia kompastuskiviä sisällöntuotannon osalta.

Verkkokaupan sisällön kolme kompastuskiveä:

1. Epäluotettavat tekstit

Viliseekö tuotetietojen ja koko verkkokaupan tekstien seassa runsaasti kirjoitusvirheitä? Onko teksti vaikealukuista ja huonosti jäsenneltyä? Jos ajattelen asiaa jälleen asiakkaan silmin, niin en itse tilaa sellaisesta verkkokaupasta mitään, joka ei vaikuta luotettavalta. Jos tekstit eivät herätä luotettavaa kuvaa, kuinka uskallan mennä maksamaan tuotteet tai tulevatko ne koskaan perille – ja jos tulevat, mitä sieltä oikein lopulta tulee? Tällaisia asioita minulle tulee mieleeni, jos näen verkkokaupan, minkä sisältö ei herätä luotettavaa kuvaa.

Jos verkkokaupastasi ei tule heti luotettava kuva, voi olla, että välitön poistumisprosentti on sivuilta aika korkea. On tärkeää, että verkkokaupan sivuilla viihdytään, ja että sisältö on luotettavaa, kiinnostavaa ja että sitä halutaan lukea. Siitä, miksi on tärkeää mm. hakukoneiden näkökulmasta, että sivuilla vietetään aikaa, kerron lisää esimerkiksi tässä postauksessa.

2. Huonot tuotetiedot

Argh, kuinka ärsyttävää onkaan, jos tuotetiedot ovat puutteelliset. Tätä tuskin tarvitsee sen enempää kommentoida? Asiakkaan pitää selkeästi tietää, mitä on tilaamassa. Myös tuotetietojen sijaintia sivuilla kannattaa miettiä tarkoin, sillä olisi tärkeää, että tuotetiedot löytyvät helposti.

Mielestäni kannattaisi pyrkiä kuvailemaan tuotteet mahdollisimman tarkasti, mutta toki kaikki on tapauskohtaista ja riippuu hyvin paljon myös siitä, millainen verkkokauppasi on ja millaisia tuotteita siellä on myynnissä. Mieti kuitenkin tarkasti, puuttuuko tuotteidesi tuotetiedoista jotain olennaista, joka voi vaikuttaa ostopäätökseen? Helposti voi käydä niin, että jos sivuiltasi ei löydy jotain asiakkaan kannalta olennaista tietoa, hän klikkaa mieluummin seuraavalle sivustolle ja tilaa tuotteen jostakin toisesta verkkokaupasta – siis sellaisesta, jossa hänen etsimänsä tiedot ovat helposti saatavilla.

Tuotetietojen lisäksi on mielestäni myös tärkeää, että esimerkiksi toimitusajat näkyvät helposti ja vaivattomasti. Tämä on asia, johon itse olen asiakkaana kiinnittänyt huomiota – joutuuko verkkokaupassasi toimitusaikoja etsimään monen linkin takaa? Tee ostaminen asiakkaalle helpoksi! Myös yhteydenoton pitää olla helppoa.

Sisällöntuotanto on tärkeä työkalu näihin seikkoihin.

3. Tylsät tuotekuvaukset ja tympeät tekstit

Koko verkkokaupan tekstien, ja myös tuotteiden kohdalla olevien tekstien täytyy olla sellaisia, että ne herättävät mielenkiintoa. Tylsät ja yksitoikkoiset tuotekuvaukset eivät täten ole hyvä asia. Toki pitää myös miettiä, millaisia tuotteita verkkokaupassa myydään – millaiset tekstit sopivat kuhunkin verkkokauppaan. Voisiko teksteihin lisätä myös tarinoita ja erottua siten? Hyvät ideat eivät aina ole monimutkaisia ja vaivalloisesti toteutettavia – myös pienillä muutoksilla sisällössä voi olla suuri merkitys.

Hyvä sisällöntuottaja osaa ottaa huomioon myös tällaiset asiat. On tärkeää, että verkkokaupan tuotekuvaukset ovat mukaansatempaavia, eikä erottuminenkaan ole huono juttu. Varsinkin, jos olet uusi toimija alalla, on erottuminen tärkeää. Haluatko, että verkkokauppasi jää mieleen?

Myös markkinoinnin trendejä kannattaa huomioida, kun tuottaa sisältöä verkkokauppaan. Vuoden 2019 markkinointitrendit olen koonnut sinulle helposti tähän postaukseen.

Kiinnitä huomiota myös esimerkiksi tuotekuvausten tarkkuuteen. Tämä linkittyy hyvin aiempien kohtien kanssa. Oletko varmasti kertonut kaiken oleellisen tuotteeseen liittyen? Vai ovatko tuotekuvaukset usein todella lyhyitä – tai ne saattavat puuttua kokonaan? Kiinnitä huomiota myös tähän asiaan.

Yhteenvetona:

Verkkokaupasta ostamisen tulisi olla helppoa ja vaivatonta – tähän voi vaikuttaa sisällöllä, jotta kuvailee tuotteet tarkasti ja tuo esille kaikki tarvittavat tiedot. Myös erottuminen ja kiinnostava sisältö ovat tärkeitä asioita, sekä luotettavuus, aitous, ja persoonallisuus. Erotu sisällöllä, ja tee teksteistä kiinnostavia.

Ajattele sisältöä asiakkaan silmin.

Piditkö lukemastasi tähän asti? Jos pidit, jatka vielä lukemista, sillä kerron seuraavaksi sinulle myös yhden hyvän markkinointikeinon verkkokaupalle: yritysblogi. Miksi yritysblogi kannattaa olla ja millaisia postauksia sinne voisi tehdä? Kerron sen seuraavaksi!

Yritysblogi on verkkokaupan tukipilari

Verkkokaupasta olisi helppo kirjoittaa yritysblogia potentiaalisille asiakkaille – sellaisille, jotka etsivät jo tietoa hakukoneista ja jotka olisivat potentiaalista kohderyhmää. Olen jo aiemmin kertonut mm. tässä postauksessani siitä, mitä hyötyä on yritysblogista. Käyn kyseisessä artikkelissa läpi hyötyjä mm. brändin rakentamisen, hakukoneiden ja osaamisen esilletuomisen kautta – kyseinen artikkeli kannattaa ilman muuta käydä lukemassa, mikäli harkitset yritysblogin tekemistä.

Postausideoita yritysblogiin verkkokauppiaalle:

1. Tuotevertailut

Vertaile eri tuotteita ja tee niistä omat arviosi. Pyri tämän artikkelin avulla auttamaan potentiaalisia asiakkaitasi ja löytämään heille paras ratkaisu. Muista myös jakaa artikkeli muihin somekanaviin ja pyytää palautetta artikkelista.

2. Asiakaskokemukset

Saatko palautetta ja voisitko kysyä lupaa palautteen julkaisuun? Asiakaskokemukset ovat tärkeitä myös verkkokaupassa. Jos joku kehuu sinun verkkokauppasi nopeaa toimitusta, kannattaa se ehdottomasti tuoda esille.

Muista myös, että blogipostauksen otsikointi on todella tärkeä osa artikkelin kokonaisuutta. Osuvasta otsikoinnista ja tyypillisimmistä virheistä kerron sinulle lisää esimerkiksi tässä postauksessa.

3. Suosikkituotteet

Tästä ei varmaan tarvitse kirjoittaa enempää? Suosikkituotteista on helppo saada artikkeli kasaan!

4. Trendituote vailla vertaa

Mikä tuote on nyt ajankohtainen, trendikäs? Toki tämä liittyy hyvin vahvasti siihen, mitä verkkokaupassasi on myynnissä, mutta mieti, kuinka voisit hyödyntää tätä postausideaa oman verkkokauppasi kohdalla.

Jos nämä ideat kuulostivat liian tavanomaisilta ja tylsiltä, sekä kaipaat lisää ideoita, muistathan, että olen kirjoittanut myös artikkelin, jossa on 10 ideaa yritysblogipostauksiin ja vinkkejä yritysblogin perustamiseen.

Loppujen lopuksi:

Yritysblogi on tärkeä verkkokauppiaalle myös siksi, koska sisältöä voit tuottaa sitä kautta helposti ja jakaa postauksia myös muihin käyttämiisi somekanaviin. Jos et vielä ole digivaljastanut verkkokauppaasi täydelle teholle sisältömarkkinoinnin keinoin, tee se nyt. Hyvä sisältö on tärkeä asia – kuten olen tuonut ilmi tässäkin artikkelissa.

Eikö sinulla ole riittävästi aikaa tuottaa sisältöä verkkokauppaasi? Voit ulkoistaa sisällöntuotantosi meille. Voimme kirjoittaa artikkelit yritysblogiisi tai sopia tuotekuvauksista tietyn pakettihinnan/kuukausi. Valmiit tuotepaketit hinnastoineen löydät helposti täältä – toki paketteja on mahdollista myös räätälöidä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä helposti ja nopeasti:

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *