Markkinoinnin trendit 2019

Markkinoinnin trendit 2019 – viisi vinkkiä digisisältöjen vinkkelistä

Millaisia ovat markkinoinnin trendit vuonna 2019 etenkin digisisältöjen näkökulmasta?

Vaikka en voi katsoa kristallipallosta vuoden 2019 näkymiä, on vahva digimaailman ja sisältömarkkinoinnin trendien seuraaminen tuonut jo aavistuksia siitä, mitä tuleman pitää. Tämä artikkeli kannattaa lukea loppuun saakka, sillä löydät artikkelin lopusta tekemäni infograafin.

1. Asiakastarinat yleistyvät

Tässä on selkeä trendi, jonka olen havainnut. Asiakastarinoita hyödynnetään yhä enemmän markkinoinnissa etenkin somessa. Asiakastarinat ovat hyvä tapa tehdä sisältöä eri digikanaviin. Jos et vielä ole toteuttanut asiakastarinaa, nyt on sen aika, sillä näillä on vielä mahdollisuus erottua – jos ne ovat hyvin toteutettuja ja kiinnostavasti tehtyjä. Katso meidän tekemämme asiakastarina täältä.

2. Sisällön merkitys kasvaa somessa – fiilissisällöt tärkeitä

Kun sisältövyöry digikanavissa kasvaa, on selvää, että näkyvyyttä on haettava loistavalla sisällöllä. Laita yrityksesi digimarkkinointi kuntoon hyvällä sisällöllä!

Suomalaisten sosiaaliseen mediaan kuluttama aika on kasvanut kahdessa vuodessa 52 prosenttia. Suomalaiset käyttävät sosiaalisen median eri palveluita ja kanavia nyt keskimäärin 57 minuuttia päivässä. Viikottain suomalaiset käytävät someen aikaa keskimäärin 6 tuntia 43 minuuttia.
Lähde: Markkinointi&Mainonta-lehden artikkeli, jossa käsitellään Dentsu Aegis Networkin tekemää kuluttajatutkimusta (Consumer Connection System)

Kuten lähteenä mainitsemassani artikkelissakin todetaan, some ei ole enää erillinen juttu, vaan se on mukana koko ajan ja siitä on tullut osa elämäämme.

Mielestäni tämä on merkittävä pointti – joka on otettava huomioon. Täten mielestäni tuotettujen somesisältöjen on myös oltava sellaisia, että ne on helppo omaksua osaksi arkea – tarinat, vinkit ja muu asiakaslähtöinen sisältö on tärkeää.

Sisällön tulee olla sellaista, johon on helppo eläytyä. Vaikka ”ostaostaosta, tarjoustarjoustarjous”-markkinoinnin aika on mennyt jo aikoja sitten, menee mielestäni sisällöntuotanto vieläkin enemmän fiilissuuntaan. Tarinoiden, joita hyödynnetään niin videoissa, nettisivuilla, somessa, kuin blogissakin, on herätettävä tunteita – ota se huomioon, kun sisällöntuotanto mietityttää.

3. Henkilöstö yhä enemmän osaksi somea, persoonat esille

Organisaatioiden henkilöstö tulee myös yhä enemmän näkyväksi somessa. Tämän voi huomata esimerkiksi siinä, että esimerkiksi LinkedIn-palvelussa ja muualla somessa vastaan tulevissa työpaikkailmoituksissa törmää yhä useammin lauseeseen, jossa kerrotaan, ettei somea saisi pelätä. Jos ajatellaan asiaa rekrytoinninkin näkökulmasta, niin mikä voisi olla parempaa mainosta yritykselle, kuin sen tyytyväinen henkilöstö. Monesti myös somessa pureudutaan yhä enemmän yrityksen arkeen ja tuodaan esille tarinoita yrityksestä.

Myös persoonallisuus ja aitous ovat niitä ominaisuuksia, jotka somessa tulevat nousemaan pinnalle yhä enemmän. Nyt kannattaa laittaa persoonaa peliin!

4. Vuorovaikutuksen merkitys kasvaa

Vuorovaikutuksen merkitys on koko ajan kasvanut, enkä näe, että se olisi menossa ainakaan toiseen suuntaan. Kuten olemme mm. algoritmimuutoksien myötä havainneet, esimerkiksi kommentoinnin merkitys on isossa roolissa.

Siksi on yhä enemmän keskityttävä postauksiin, joihin saa enemmän kommentteja. En syvenny tässä postauksessa sen enempää siihen, millaiset postaukset toimivat, mutta voit lukea esimerkiksi tästä postauksesta vinkkejä siihen, millaisia postauksia kommentoidaan Facebookissa.

Myös muissa somekanavissa vuorovaikutus on tärkeässä roolissa – ja tulee olemaan yhä enemmän. Olen jo aiemmin kertonut myös siitä, miksi vuorovaikutuksellinen sisältö on tärkeää ja kuinka somekanavissa voi luoda enemmän vuorovaikutusta. Lue tästä postauksesta lisää, miksi vanhanaikainen somemarkkinointi ei toimi, vaan tarvitaan lisää vuorovaikutusta.

5. Asiakaskokemuksen parantaminen

Yhä useampi selaa nettiä älypuhelimella ja sen määrä on kasvanut koko ajan.

Ajankäyttö mobiilin parissa on tutkimuksen mukaan kasvanut kahden vuoden aikana 87 prosenttia.”
Lähde: Markkinointi&Mainonta-lehden artikkeli, jossa käsitellään Dentsu Aegis Networkin tekemää kuluttajatutkimusta (Consumer Connection System)

Nyt viimeistään on syytä olla kartalla siitä, että omat sivut ovat mobiiliresponsiiviset ja että niiden sisältöä on kaikin tavoin helppoa ja miellyttävää selata myös puhelimella.

Asiakaspalvelu somessa on otettava myös yhä enemmän huomioon – vaikka se on toki ollut tärkeää tähänkin asti. Myös tekoälyn hyödyntäminen on pinnalla. Chattibotit ovat yleistyneet ja niiden kehitys jatkuu varmasti vuonna 2019.

Jos tarvitset apua digisisältöjen tuotantoon, ota yhteyttä helposti:

Markkinoinnin trendit 2019
Markkinoinnin trendit 2019

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *