Oletko miettinyt, kuinka kampaamon markkinointi saadaan kukoistamaan digimaailmassa? Vai oletko miettinyt, kuinka kauneushoitolan digimarkkinointi saisi uutta virtaa erilaisista postauksista? Onko sinulla kuntosali, kuntokeskus tai muu liikunta-alan yritys ja haluaisit tietää, kuinka kuntosalin tai kuntokeskuksen markkinointi tehdään tehokkaasti digikanavissa, sisällöntuotantoa hyödyntäen? Vai kaipaatko neuvoja siihen, kuinka hyvinvointialan yrityksen markkinointi ja sisällöt laitetaan kuntoon?

Olennaista näissä yrityksissä on monesti se, että ne sijaitsevat tietyssä toimipaikassa ja ihmiset täytyy saada liikkeelle. Tarkoitan tällä sitä, että on eri asia markkinoida esimerkiksi verkkokauppaa, kuin kampaamoa. Toki monelta yritykseltä löytyy myös verkkokauppa ja esimerkiksi nettivalmennuksia, joiden markkinointi on myös oma lukunsa. Olennaista on monesti se, että ihmiset saadaan liikkeelle ja valitsemaan juuri sinun yrityksesi ja sinun tarjoama palvelu.

Kun lähdetään miettimään somepostausten sisältöä, on muutama tärkeä seikka, joka kannattaa ottaa huomioon. Yksi on somekanava, eli älä tuuttaa jokaiseen somekanavaan samaa postausta. Postauksen idea ja aihe voi olla sama, mutta ota silti huomioon jokaisen eri somekanavan erityispiirteet. Vaikka kuulostaisi helpolta valinnalta se, että sama postaus olisi jokaisessa eri kanavassa, helppous ei välttämättä tuota parhaimpia tuloksia, sillä somekanavat ovat erilaisia ja se mikä toimii toisessa somekanavassa, ei välttämättä ole osuva toisessa somekanavassa.

Postausten sisältö on tärkeä asia. Ei ole yhdentekevää, millaisia postauksia julkaiset. Jos julkaiset viikosta toiseen rääkyviä tarjouksia, niin mieti, onko se mielenkiintoista ja oletko saanut sillä parhaimpia mahdollisia tuloksia? Voisitko saada aikaan vielä parempia tuloksia mielenkiintoisella sisällöllä? Mieti sisältöä aina asiakkaan näkökulmasta. Millaista sisältöä potentiaalinen asiakkaasi haluaisi löytää somekanavistasi? Mitkä ovat yrityksesi vahvuudet, entä kohderyhmä, jolle somemarkkinointia ja somesisältöjä teet?

Seuraavaksi kerromme konkreettisia vinkkejä erilaisiin somepostauksiin:

1. Asiakaskokemukset esille

Olisiko sinun mahdollista julkaista (asiakkaiden luvalla) asiakaskokemuksia, asiakaspalautetta, jota saat? Tee niistä esimerkiksi sitaattikuva somekanaviin ja tuo saamaasi palautetta esille myös yritysblogissasi.

2. Työnäytteet esille

Jos potentiaalinen asiakas harkitsee esimerkiksi geelilakkausta kynsiin tai rakennekynsiä, haluaisi hän varmasti nähdä, millaisia tuloksia hänen harkitsemassaan paikassa on jo saatu aikaiseksi. Jos mahdollista, ota tekemistäsi töistä kuvia ja laita ne esille näyttävästi yrityksesi somekanavissa. Tuo työnäytteitäsi esille mahdollisimman usein, uskalla toistaa. Lue myös postaus siitä, kuinka saat asiakkaan lähemmäksi ostopäätöstä.

3. Tekijät esille yrityksen taustalta

Esimerkiksi kauneushoitolan sivuille saadaan persoonallisuutta ja luotettavuutta, kun yrittäjän kasvot laitetaan reilusti esille. Moni varmasti haluaisi myös tietoa esimerkiksi kuntokeskusten personal trainereista, jos harkitsee sellaisen palvelun ostamista.

4. Postauksiin positiivisuutta!

Jos mietitään kauneusalan somemarkkinointia ja hyvinvointialan somemarkkinointia, näen positiivisuuden ja iloisuuden ehdottomasti hyvänä asiana. Miksi ihmiset monesti käyttävät esimerkiksi kauneushoitolan tai kuntokeskuksen palveluita? Eikö yksi ja olennainen syy ole se – positiivinen ja iloinen asia – koska he haluavat saada hyvinvointia ja mennä ainakin askeleen lähemmäksi hyvää fiilistä; saada ihanat hiukset, upean ihon tai saavuttaa paremman kunnon.

5. Kerro vinkkejä

Kerro tarjousten sijaan vinkkejä asiakkaillesi. Treenivinkkejä, ihonhoitovinkkejä ja hiustenhoitovinkkejä, tai vinkkejä hyvinvointiin. Lue myös postaus siitä, kuinka saat enemmän kommentteja postauksiisi.

Hakukoneystävällinen blogi on tärkeä asia

Yritysblogi on todella hyvä kanava – voit kertoa siellä vinkkejä potentiaalisille asiakkaillesi. Sen lisäksi voit kertoa enemmän myös toiminnastanne. Muistathan, että blogin kirjoittamisen avulla pystyt näkymään paremmin myös hakukoneissa eli lisäämään yrityksesi löydettävyyttä hakukoneissa. Postauksen aiheen valinta on tärkeä asia, kun lähdetään miettimään sitä, että yrityksen löydettävyys hakukoneissa paranisi. Ei ole yhdentekevää, mistä aiheesta kirjoitetaan ja kuinka aihe otsikoidaan ja kuinka sanat asetellaan myös itse artikkeliin. Valitse siis blogin aihe hakukoneet huomioiden ja kirjoita blogiin mielenkiintoisia, hakukoneystävällisiä artikkeleita.

Kauneushoitolan ja kampaamon somemarkkinointi yritysblogissa voi olla esimerkiksi vinkkejä, työnäytteitä ja trendejä käsittelevää; mieti kuitenkin asiaa potentiaalisen asiakkaan ja hakukoneiden silmin. Myös esimerkiksi hyvinvointialan yrityksen somemarkkinointi ja liikunta-alan somemarkkinointi blogissa voi olla esimerkiksi treenivinkkejä, mutta muista hakukoneet ja asiakkaat.

Facebookissa orgaanista näkyvyyttä on mahdollista saada jakamalla postausta esimerkiksi erilaisiin kaupunkiryhmiin (jos ryhmän säännöt sen sallivat) – koska yritykset usein ovat paikallisia, tätä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Facebook-markkinoinnissa on tärkeää miettiä sisältö kuntoon postausten osalta. Hyödynnä yllä olevia vinkkejä postausten suunnittelussa myös, kun teet Facebook-markkinointia. Kun julkaiset mainoksia, mieti niiden sisältö ja se, kuinka tavoitat niillä oikean kohderyhmän, tarkkaan.

Nettivalmennusten somemarkkinointi ja verkkokaupan somemarkkinointi on oma lukunsa myös. Näissäkin kannattaa kiinnittää huomiota laadukkaaseen sisältöön ja tuoda asiakaskokemuksia, sekä esimerkiksi tuotteita positiivisella ja persoonallisella tavalla esille somemarkkinoinnissa.

Jos haluat lisää tietoa, lue myös postauksemme siitä, kuinka yrityksen digimarkkinointi viedään next levelille.

Tarvitsetko apua digikanavien sisällöntuotannossa? Ota yhteyttä helposti:

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *