Tämä postaus on julkaistu Somea sydämellä-joulukalenterissa, joka löytyy vanhasta blogistamme.

Meille yrittäjille tulee eteen tilanteita, jossa reipas yhteistyökumppani on kultaakin kalliimpi. Ja silloin me mietimme, minkä valinnan me teemme, kun etsimme sopivaa yhteistyökumppania. Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Markkinointi on yksi niistä asioista, joissa monesti yhteistyökumppania tarvitaan. Sopivan mainostoimiston valinta ei ole aina helppo päätös – on tärkeää löytää itselle sopiva yhteistyökumppani. Markkinointi ei kuitenkaan ole ainoa asia, jossa yhteistyökumppanin etsiminen aiheuttaaa päänvaivaa eikä hyvän yhteistyökumppanin löytäminen ole itsestäänselvyys. Lue neljä vinkkiä yhteistyökumppanin valintaan!

Muista nämä neljä seikkaa yhteistyökumppanin valinnassa (mm. mainostoimiston valinta):

1. Jos ajatellaan vaikkapa markkinointiyhteistyökumppania, on tärkeää, että sinun ja yrityksesi tavoitteet ja toiveet otetaan huomioon. Että yrityksestäsi ollaan kiinnostuneita. Ja aina kannattaa myös kysyä (mikäli sitä ei yhteistyökumppani ota esille), että kuinka toinen yritys voisi auttaa juuri sinun yritystäsi ja miksi valita juuri se yritys – mitä lisäarvoa saisit yhteistyökumppanuudesta yrityksellesi.

2. On hyvä pyytää tarjousta useammasta paikasta, mutta myös miettiä, kuinka mitata esimerkiksi eri somemarkkinointitoimistojen palveluita. Voiko olla niin, että jossain toisessa mainostoimistossa vähän kalliimpi tarjous sisältää todella paljon enemmän, kuin vain vähän edullisempi tarjous? Ota huomioon sisältö. Monesti käy niin, että vertailemme vain hintaa, vaikka pitäisi verrata tarjousten sisältöä, siis sitä, mitä sillä samalla hinnalla saamme kustakin eri paikasta.

3. Tietysti on myös avainasemassa se seikka, että yhteistyökumppanilla on osaamista ja kemiat kohtaavat. Eikä sitä pidä yhtään väheksyä – on tärkeää, että yhteistyökumppani tuntuu itselle ja omalle yritykselle sopivalta, yhteydenpito on helppoa, nopeaa ja vaivatonta, sekä joustavaa.

4. Mieti myös sitä, mitä etsit ja mitä tarvitset. Esimerkiksi mainostoimiston valinnassa: etsitkö sisällöntuottajaa, vai tarvitsetko esimerkiksi mainostuotteita? Esimerkiksi Bisnesajattelua on erikoistunut digitaalisten kanavien sisällöntuotantoon.

Toivomme, että näistä vinkeistä olisi sinulle apua sopivan yhteistyökumppanin löytymiseen. Tärkeintä on, että yhteistyö on sujuvaa ja mutkatonta. Olemme kirjoittaneet ajatuksia yhteistyökumppanuudesta aiemminkin. Jos haluat tietää, miksi meidät kannattaa valita yhteistyökumppaniksi, lue esimerkiksi tämä postaus.

Voisiko Bisnesajattelua olla juuri sinun yhteistyökumppanisi digitaalisten sisältöjen suunnittelussa ja tuotannossa? Ota yhteyttä helposti ja kysy lisää!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *