Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa

Millainen on hyvä yritysblogi? Mitä hyötyä on hyvästä yritysblogista? Syntyykö hyvä yritysblogi kuin itsestään? Tasokas yritysblogi on tärkeä investointi ja sen takia sen on oltava kunnossa. Yritysblogista tulee kiinnostava, kun sen sisältö ja tavoitteet on suunniteltu huolellisesti ja artikkeleita julkaistaan säännöllisesti, sekä pitkäjänteisesti ja järjestelmällisesti. 

Ensimmäisenä kerron sinulle, mitä hyötyä on hyvästä yritysblogista.

Hyvän yritysblogin hyödyt:

  • Voit kasvattaa sen avulla yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa
  • Voit luoda sen avulla asiantuntijaroolia
  • Sosiaalisessa mediassa voit saada lisää näkyvyyttä ja ohjata helposti liikennettä muista somekanavista sivuillesi, jossa myös blogisi on
  • Voit rakentaa asiakkaaseen luottamusta ja viedä asiakasta lähemmäksi ostopäätöstä (lue, miten sisällöllä voidaan saada asiakas lähemmäksi ostopäätöstä)
  • Se tuo asiakkaalle lisäarvoa, kun sisältö on tuotettu hyvin
  • Yritysblogi auttaa sinua brändin rakentamisessa

Blogi toimii myös brändin rakentajana ja sen avulla voit tuoda esille omaa asiantuntijuuttasi. Herättää luottamusta yritystä kohtaan. Sen takia on erityisen tärkeää, että blogin tekstit ovat kunnossa; ne ovat viimeisteltyjä ja rakennettu hyvin. Teksti on jäsennetty oikein, etenee mallikkaasti ja oikeinkirjoitus on kunnossa. Se rakentaa luottamusta, herättää positiivisen ja laadukkaan mielikuvan. Ja markkinointi on mielikuvia!

Liian usein jäämme ajattelemaan asioita vain omasta näkökulmastamme, vaikka esimerkiksi tekstiä pitäisi osata katsoa myös mm. asiakkaiden, somekanavien ja hakukoneiden näkökulmasta, ainakin jos haluat tehdä tasokasta sisältömarkkinointia.

On myös tärkeää löytää yritysblogin punainen lanka. Aluksi se voi olla hukassa, mutta kannattaa suunnitella huolellisesti, mistä kirjoittaa ja miten etenee. Sisältömarkkinoinnissa on tärkeää ottaa huomioon paitsi asiakkaiden näkökulma, myös hakukoneiden näkökulma. Sisältömarkkinointi vaatii pitkäjänteisyyttä ja paljon työtä, eikä yritysblogi rakennu tyhjästä. Se on kuitenkin keino, jonka avulla voit rakentaa yrityksesi brändiä vahvaksi ja kiinnostavaksi.

Kuinka sitten luoda yritysblogi, joka erottuu?

On tärkeää, että olet oma itsesi; tee yritysblogistasi aito ja anna persoonallisuuden näkyä. Tuo oma osaaminen ja asiantuntijuutesi esille, tuo yrityksesi vahvuuksia esille. Käytä monipuolisia sanavalintoja , jotka jäävät ihmisten mieleen, tuo esille yritysestäsi myös kiinnostavia yksityiskohtia. Kerro sinun yrityksesi tarinaa ja tuota asiakkaille lisäarvoa. Tuota laadukasta sisältöä, jonka kappalejaot ja rakenne ovat kunnossa; lisää artikkelin alkuun hyvä ingressi vetonaulaksi. Otsikoi kiinnostavasti, mutta myös kuvaavasti; älä tuota lukijalle pettymystä.

Tarvitsetko apua hyvän yritysblogin tekemiseen? Ota yhteyttä, meiltä saat vastauksenkin.

Aihe
Somekanavien sisällöntuotantoYritysblogin artikkelitKoulutuksetMuu aihe

Lisätiedot