Sisällöntuotanto sosiaalisessa mediassa

Hyvä sisältö. Mitä on hyvä sisältö? Mistä se koostuu? Mitkä ovat sisällöntuotannon kulmakivet? Jos kaipaat vinkkejä tähän aiheeseen liittyen, sinun kannattaa lukea tämä sivu huolellisesti.

Hyvä sisältö rakentuu monesta osa-alueesta. Niistä tärkein on se, että tasokas sisältö tuottaa potentiaaliselle asiakkaalle lisäarvoa. Hyvä sisältö erottuu sisältövyörystä, on kiinnostavaa ja digimaailmassa myös vuorovaikutuksellista. Tasokas sisältö on sellaista, jota sinäkään et voi olla huomaamatta.

Neljä vinkkiä siihen, millaista on hyvä sisältö:

  • Sisältö on tuotettu asiakkaan silmin; sisältö on sellaista, joka herättää mielenkiintoa potentiaalisissa asiakkaissa
  • Sisältö on laadukasta ja tasokasta; oikeinkirjoitus on kunnossa, tyyliseikat on otettu huomioon, teksti on helppolukuista ja tekstin rakenne on kunnossa
  • Teksti on värikästä, reipasta, kiinnostavaa ja sisältövyörystä erottuvaa
  • Laadukas sisältö yritysblogissa ja yrityksen nettisivuilla on sellaista, joka huomioi hakukoneet

Mutta miksi hyvä sisältö on tärkeää?

Hyvä sisältö saa asiakkaat kiinnostumaan ja sen avulla on mahdollista rakentaa yrityksen brändiä pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Sen sijaan, että postaisit esimerkiksi yrityksesi somekanaviin tarjouksia viikosta toiseen, voisit tuottaa asiakkaille lisäarvoa ja saada heidät kiinnostumaan sitä kautta. Esimerkiksi asiantuntija-artikkeli yritysblogissa, jossa on vinkkejä asiakkaille, voi saadakin asiakkaat huomattavasti lähemmäksi ostopäätöstä, kuin tarjous, jota ei edes huomata tai joka ei herätä kiinnostusta potentiaalisissa asiakkaissa. Otathan huomioon, että kun nettisivujen sisältö, sekä eri somekanavien sisällöt ovat kunnossa, voisi niitä kutsua jopa digitaalisiksi käyntikorteiksi. Siksi niiden on syytä myös olla kunnossa.

Sisällöntuotanto vaatii aikaa ja suunnitelmallisuutta

Sisältöstrategia on kaiken lähtökohta – sisältö täytyy suunnitella hyvin. On myös otettava huomioon, että sisällöntuotanto vaatii suunnitelmallisuuden lisäksi aikaa ja järjestelmällisyyttä. Tasokas sisältö ei tule esimerkiksi yrityksen somekanaviin itsestään, vaan siihen on satsattava tarpeeksi aikaa. Ja aina täytyy muistaa myös se, että aika on rahaa. Sen takia sisällöntuotannon ulkoistaminen voi olla oikein varteen otettava vaihtoehto – varsinkin, jos aikaa ei ole hukattavaksi asti. Hyvä sisällöntuottaja on kiireisen yrittäjä pelastus somessa ja muissakin digikanavissa!

Tarvitsetko apua digisisältöihin?
Ota yhteyttä helposti – saat myös vastauksen!

Aihe
Somekanavien sisällöntuotantoYritysblogin artikkelitKoulutuksetMuu aihe

Lisätiedot

Vaikuttaako tämä aihe sinusta kiinnostavalta? Lue lisää digisisältöjen tietopankin muista artikkeleista, kuten esimerkiksi…

Sisällöntuotannon ulkoistaminen