Eikö olekin hauskaa, että sain mahdutettua sanat somemarkkinointi ja vanhanaikaisuus samaan lauseeseen? Tarkoitan vanhanaikaisella somemarkkinoinnilla tässä yhteydessä mm. sitä menneiden vuosien arvontabuumia, joka osaltaan loi sen ilmiön, että ihmiset olivat “mukana” kaikissa arvonnoissa mainoskynistä lehtipuhaltimiin saakka vailla aitoa kiinnostusta yrityksen tuotteita kohtaan.

Arvonnat somessa toimivat toki edelleen. On vain mietittävä arvonnan palkinto ja yrityksen kohderyhmä tarkoin. Myös somekanavat asettavat omat sääntönsä yritysten kampanjoihin.

Väitän, että useiden yritysten ongelmana somemarkkinoinnissa on vuorovaikutus – tai siis sen olemattomuus. Jos katsot suosittuja sivuja ja vahvojen brändien somekanavia, huomaat varmasti, että postauksia usein kommentoidaan ahkerasti. Mielestäni uudet algoritmimuutoksetkin haastavat yrityksiä juuri tähän; jätetään vähemmälle vanhanaikaiset tarjoustarjoustarjousalealeale-postaukset ja yksinpuhelu, ja sen sijaan satsataan laadukkaaseen, vuorovaikutukselliseen sisältöön. Lue tästä, kuinka saat enemmän kommentteja postauksiisi.

Sisältövyöryn määrä digimarkkinoinnissa kasvaa koko ajan – siksi erottuva sisältö ja vuorovaikutuksellinen sisältömarkkinointi on avainasemassa. On yhä tärkeämpää luoda sisältöä asiakkaan silmin. On yhä tärkeämpää herättää aitoa keskustelua. Luoda sellaista sisältöä, joka pysäyttää sisältövyöryn keskellä ja saa ihmiset kommentoimaan. Mieti, millaista postausta itse kommentoisit tai olet kommentoinut viimeksi? Somemarkkinointi on asia, jossa sinun on nähtävä asioita asiakkaan silmin. Ja esimerkiksi yritysblogissa myös hakukoneiden silmin – laita siis sisältömarkkinointi kuntoon.

Näin luot yrityksesi somekanaviin enemmän vuorovaikutusta:

1. Tee postaus, jossa aloitat keskustelun.
2. Pyydä kommentteja ja mielipiteitä
3. Julkaise esim. kuva, jossa on kaksi vaihtoehtoa ja pyydä kommentoimaan oma mielipide
4. Ole aito ja tuo persoonallisuutta peliin!
5. Seuraa, millaiset postaukset saavat eniten SITOUTUNEISUUTTA ja mihin tulee eniten kommentteja. Tee samalla tyylillä uusia postauksia.
6. Tee kommentoinnista helppoa; tyylillä esim. “Miltä paikkakunnalta tämä kuva on otettu?” (jos sinulla olisi paikallinen yritys, kivijalkamyymälä) tai esim. “Kumpi näistä vaihtoehdoista olisi sinun valintasi – a vai b”.

Pidä postaukset ytimekkäinä ja tee matalan kynnyksen postauksia, joihin on helppo kommentoida!

Aloittaminen on myös aina yksi iso kynnys. Kuka haluaisi olla tyhjän ravintolan ensimmäinen asiakas? Haastan siis sekä sinut ja myös koko yrityksesi olemaan aktiivisempi somessa ja kommentoimaan julkaisuja.

Kommentoi muiden postauksia, osallistu keskusteluihin FB-ryhmissä ja kommentoi muiden kuvia Instagramissa. Kommentoi muiden postauksia LinkedInissä ja saatat huomata, että myös sinun postauksiasi kommentoidaan.

OLE SOMEN KUNINGAS, ÄLÄ SEINÄRUUSU. 

Ja hei, yksi kultainen vinkki on FB-ryhmät. Kai sinunkin yritykselläsi on jo olemassa oma FB-ryhmä? Jos ei, niin perusta sellainen!

Lue lisää siitä, kuinka tehdä erottuvaa digimarkkinointia.

Tarvitsetko apua yrityksesi digisisältöihin? Ota yhteyttä helposti!


Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *