Onko sinulle käynyt niin, että yrityksesi sisältömarkkinointi somessa junnaa paikallaan? Teetkö postauksia silloin kun muistat, mutta tehokkuus ja suunnitelmallisuus sisältömarkkinoinnista puuttuu? Sisältömarkkinointi kannattaa suunnitella huolellisesti – ei pelkästään tehdä postauksia postausten perään ilman punaista lankaa.

Kerroin aiemmin blogissani siitä, kuinka viedään yrityksen digimarkkinointi next levelille. Tästä postauksesta saat vinkkejä siihen, kuinka suunnitella yrityksen sisällöt ja somemarkkinointi.

Sisältömarkkinointi ja kohderyhmä

On ensiarvoisen tärkeää tietää, kenelle tuottaa sisältöä. On ajateltava asiaa asiakkaiden silmin; millaista sisältöä asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat haluaisivat löytää esimerkiksi yritysblogista, Facebook-sivuilta tai Instagramista.

Somesisällöt ja oikea ajoitus

Tiedätkö, milloin Facebook-sivuillesi kannattaisi julkaista postauksia? Entä millaiset postaukset ovat suosituimpia? Oletko tutustunut esimerkiksi Facebook-sivujesi kävijätilastoihin? Entä milloin blogisi tekstejä luetaan? On tärkeää perehtyä tilastoihin ja miettiä, milloin kannattaa julkaista postauksia. Lisää oikeasta ajoituksesta ja sen tärkeydestä löydät esimerkiksi tästä postauksesta.

Digimarkkinointi ja sisällöntuotanto säännöllisesti

Olen kertonut esimerkiksi kiireisille pienyrittäjille usein vinkin, että voi valita esimerkiksi tietyn päivän (vaikka maanantai), jolloin ajastaa koko viikon postaukset valmiiksi esimerkiksi Facebookiin ja yritysblogiin. Se helpottaa sitä, että sisältöä tulee tuotettua säännöllisesti. On tärkeää, että sisältöä yrityksen blogiin ja muihin somekanaviin tuotetaan säännöllisesti! Siksi esimerkiksi yhden tietyn päivän valitseminen voi helpottaa säännöllistä sisällöntuotantoa ja postausten konkreettista tekemistä. Anna myös aikaa Bisnesajattelulle ja somemarkkinoinnin kehittämiselle.

Yhtenäisyys ja somepostaukset

Tuotko yrityksesi nimeä ja toimialaa esille somepostauksissa ja sisällöissä? Onko somekanaviesi ulkoasu ja feedi yhtenäinen vai sekamelska? Onko yritysblogissasi selkeä punainen lanka esimerkiksi teemojen osalta, vai kerrotko postauksissa maanantaina vinkkejä makkarakeiton valmistukseen, tiistaina nikkarointivinkkejä ja keskiviikkona julkaiset kahvikuppikuvia? Jos punainen lanka yrityksen somemarkkinoinnista katoaa, lue tämä postaus.

Lopuksi: Suunnittele yrityksesi somemarkkinointi ja sisältömarkkinointi. Älä tuhlaa aikaa epämääräiseen silloin tällöin tekemiseen, vaan tee yrityksesi somemarkkinointi täysillä ja satsaa säännölliseen sisällöntuotantoon. Luo sisältöstrategia ja somestrategia yrityksellesi ja vie niitä eteen päin pitkäjänteisesti.

Myös tämä artikkeli saattaisi kiinnostaa sinua:
Timanttinen sisällöntuotanto: viisi erilaista postausideaa yrityksen FB-sivuille

Kun tarvitset apua yrityksesi digikanavien sisältöihin, ota yhteyttä helposti:

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *