Kuulostaako ilmainen näkyvyys hakukoneissa liian hyvältä ollakseen totta? Niin se onkin. Voit kyllä saada orgaanista näkyvyyttä hakukoneissa laadukkaan sisällön avulla esimerkiksi yritysblogia hyödyntäen. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei laadukas sisältö pompsahda yritysblogiisi itsestään. Yritysblogi vaatii työtä ja aikaa, ja aika on rahaa – mutta hyvä yritysblogi on tärkeä investointi, johon kannattaa satsata.

Jos haluat kuulla, millaisia hyötyjä hyvällä yritysblogilla on ja miksi se on tärkeä investointi, jatka lukemista.

Hyvän yritysblogin hyödyt:

 • Voit kasvattaa sen avulla yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa
 • Voit luoda sen avulla asiantuntijaroolia
 • Sosiaalisessa mediassa voit saada lisää näkyvyyttä ja ohjata helposti liikennettä muista somekanavista sivuillesi, jossa myös blogisi on
 • Voit rakentaa asiakkaaseen luottamusta ja viedä asiakasta lähemmäksi ostopäätöstä (lue, miten sisällöllä voidaan saada asiakas lähemmäksi ostopäätöstä)
 • Se tuo asiakkaalle lisäarvoa, kun sisältö on tuotettu hyvin
 • Yritysblogi auttaa sinua brändin rakentamisessa

Kuinka hyvä yritysblogi toimii konkreettisesti?

Jos ihan suoraan sanotaan, niin mietipä tilannetta, kun asiakas on laittanut ostohousut jalkaan ja etsii tiettyä tuotetta tai palvelua hakukoneista. Harmi vaan, mutta sinun yrityksesi on hakutuloksissa niin kaukana, ettet itsekään jaksa selata sinne asti. Näin tuote ostetaan tai palvelu hankitaan yrityksestä, joka on viitsinyt tähän asiaan satsata ja löytyy helposti.

Me nykyajan ihmiset olemme kärsimättömiä. Jos kivikaudella eläneet ihmiset ovat vaellelleet päivätolkulla etsien marjoja tai jotain muuta ravinnoksi kelpaavaa, me haluamme kaiken tässä ja heti. Ei meillä ole aikaa odotella, tai vaikka olisikin, me emme odota. Palataan kuitenkin vähän ostoprosessin varhaisempiin vaiheisiin. Tunnistat varmasti itsekin tilanteen, kun asiakkaan roolissa etsit tietoa jostakin tuotteesta tai palvelusta, mitä olet ehkä ostamassa tai harkitset ostamista. Lähdet etsimään tietoa hakukoneista tietyllä hakusanalla, etsit eri vaihtoehtoja. Mitä, jos törmäisitkin artikkeliin, jossa olisi valmis ratkaisu ongelmaasi? Tarjoa siis blogissasi ratkaisuja, kerro vinkkejä, tuota laadukasta ja asiakkaita kiinnostavaa sisältöä.

Blogi toimii myös brändin rakentajana ja sen avulla voit tuoda esille omaa asiantuntijuuttasi. Herättää luottamusta yritystä kohtaan. Sen takia on erityisen tärkeää, että blogin tekstit ovat kunnossa; ne ovat viimeisteltyjä ja rakennettu hyvin. Teksti on jäsennetty oikein, etenee mallikkaasti ja oikeinkirjoitus on kunnossa. Se rakentaa luottamusta, herättää positiivisen ja laadukkaan mielikuvan. Ja markkinointi on mielikuvia! Allekirjoittanut on tehnyt aiemmin töitä freelancertoimittajana eri lehtiin, joten on oppinut katsomaan tekstiä eri näkökulmista.

Hyvä yritysblogi toimii myös käsi kädessä yrityksesi muiden somekanavien, kuten Facebook-sivujesi kanssa. Siitä lisää alempana.

Mitä pitäisi ottaa huomioon yritysblogin artikkeleissa – checklist (ja tämä on pitkä!):

 • Ole pitkäjänteinen. Blogiartikkeleita täytyy tuottaa säännöllisesti.
 • Tee postauksista selkeitä
 • Hyvä kieliasu on tärkeä asia!
 • Mieti, kenelle kirjoitat
 • Tarkista oikeinkirjoitus – se antaa viimeistellyn vaikutelman
 • Tuota mielenkiintoisia artikkeleita, jotka on pakko lukea loppuun
 • Valitse aihe hyvin – mieti, mistä aiheesta blogiartikkeli tehdään. Mitä asiakkaasi esimerkiksi kysyvät sinulta usein – voisiko se olla myös se aihe, mitä hakukoneista haetaan?
 • Mieti otsikointi (kiinnostava, mutta kuvaava!), koska on tärkeää, että julkaisua klikataan esimerkiksi somekanavissa. Älä tuota lukijoillesi pettymystä surkealla otsikoinnilla.
 • Linkitä muita artikkeleitasi tai sivujasi blogikirjoituksiisi
 • Rakenna blogitekstit johdonmukaisesti – vältä sekametelisoppaaLisää vinkkejä hyvään sisältöön mm. tästä postauksesta.

Blogipostausten hyödyntäminen muissa somekanavissa

Kun sinulla on yritysblogi, se helpottaa taakkaasi muiden somekanavien sisällöntuotannossa. Sisältöä ja postauksia muihin somekanaviin syntyy helposti, kun jaat blogista artikkeleita niihin. Suunnittele postaukset kuitenkin aina tietyn somekanavan mukaisesti.

Jaa postaukset aina myös yrityksesi jokaiseen käytössä olevaan somekanavaan. Esimerkiksi Instagramissa voit vaihtaa yrityksen linkkiä ja ohjata kävijät uusimpaan blogipostaukseen. Facebookissa uudesta blogipostauksesta kannattaa kertoa myös ja pyytää kommentteja.

Hyvä yritysblogi helpottaa sinua siis myös muissa yrityksesi käytössä olevissa somekanavissa, sillä kun tuotat blogiartikkeleita säännöllisesti, voit jakaa välillä myös aiemmin kirjoitettuja blogipostauksia toistona. Ei pyörää tarvitse keksiä joka kerta uudelleen!

Tarvitsetko apua yritysblogin kirjoittamisessa? Ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *