Junnaako yrityksesi digimarkkinointi paikoillaan? Teet ehkä esimerkiksi yrityksesi somekanaviin postauksia silloin, kun muistat, mutta kukaan ei koskaan kommentoi postauksia saati klikkaa niitä. Olet somessa näkymätön seinäruusu. Yritysblogistasi löytyy yksi artikkeli kivikaudelta, mutta hakukoneissa yrityksesi on niin kaukana, ettet itsekään jaksa selata sinne asti. 

Jos tämä kuulosti tutulta, niin nyt on aika toimia! Älä ole seinäruusuna digimaailmassa, vaan vie yrityksesi next levelille digitaalisessa markkinoinnissa! Se vaatii aikaa ja satsauksia, joten oletko valmis satsaamaan siihen?

Toimintaohjeet:

1. Tee suunnitelma

Onko tekemisesi epämääräistä roiskimista ja puuhastelua? Älä puuhastele, vaan luo tavoitteet, mieti toiveet, kartoita ja analysoi. Tee suunnitelma siitä, mitä teet digikanavissa ja miksi. Lue myös postaus, jossa väännän rautalangasta, kuinka markkinoit yritystäsi parhaiten somessa.

2. Investoi

Investoi aikaa ja rahaa ja muista, että aika on rahaa. Markkinointi vaatii monesti näitä molempia. Orgaanista näkyvyyttä voit tehokkaasti luoda yritysblogilla. Faceboookissa esimerkiksi Facebookin (mm. paikallisia) ryhmiä hyödyntämällä, Instagramissa hashtagit huolellisesti valitsemalla; aktiivisesti laadukasta sisältöä säännöllisesti tuottamalla.

Ja hyvää sisältöä vaaditaan aina – myös silloin, kun käytät rahaa esimerkiksi postausten markkinointiin. Sisällön on oltava kunnossa ja on tuotettava sisältöä, jota on tuotettu asiakkaan silmin.

3. Löydä kultainen keskitie

Älä laita kaikkia munia samaan koriin. Toisaalta älä haali liikaa eri kanavia, vaan satsaa muutamaan hyvään valintaan tehokkaasti.

4. Hae ulkopuolista näkökulmaa

Lataa ilmaisia oppaita, osallistu webinaareihin, lue blogikirjoituksia (mm. tässä on yksi hyvä postaus, josta löydät konkreettisia ideoita postauksiin)… Ne ovat todella hyödyllisiä ja monesti niissä on paljon tärkeää asiaa. Osallistu keskusteluihin, kysy ja etsi tietoa aktiivisesti.

Mutta muista, että monesti ilmaiset materiaalit ovat vain murusia ja pintaraapaisu niistä tiedoista, joita someammattilaisilla on. Investoi somemarkkinointiisi myös osallistumalla maksullisiin somekoulutuksiin, kuten verkkokursseihin ja hanki myös henkilökohtaista somekoulutusta. Et ehkä vielä tiedäkään, millaisia mahdollisuuksia sinun yritykselläsi on somessa ja mitä sellaista ulkopuolinen näkee, joka sinulle ei tule mieleenkään! Jotta voit kehittyä, on nähtävä boksin ulkopuolelle. Laajenna tietoasi, mene epämukavuusalueelle ja investoi.

Älä jää miettimään asioita yksin, vaan hae ratkaisuja aktiivisesti. Allekirjoittanut mm. harrastaa aktiivisesti erästä urheilulajia ja voi kertoa, että varsinkin alussa, ilman pätevää valmentajaa eteneminen olisi ollut mahdotonta. Sopivan valmentajan kanssa kehitystä voi tapahtua nopeastikin lyhyelläkin aikavälillä, toki lähtötilannekin vaikuttaa, sekä omat tavoitteet ja toiveet.

5. Jos aika ei riitä, hae ratkaisuja

Mainostoimisto on parhaimmillaan loistava yhteistyökumppani. Valitse itsellesi sopiva ratkaisu, etsi sellainen mainostoimisto, joka on kiinnostunut aidosti yrityksestäsi ja tavoitteistasi. Jos sinulla on kiire, käy helposti niin, että teet kaiken puoliteholla. Miksi et satsaisi kaikkea aikaasi täysillä ydintyöhösi ja siirtäisi somea ja sisältöjä muiden ammattitaitoisiin käsiin? Lue lisää sisällöntuotannon ulkoistamisesta esimerkiksi täältä.

6. Tee se mitä teet, täysillä 

Jalkauta alussa tekemäsi somesuunnitelma. Satsaa valitsemiisi somekanaviin ja katso asioita boksin ulkopuolelta. Tee erottuvia postauksia, mene epämukavuusalueelle ja mieti, kuinka oikeasti voisit erottua. Tuo oma persoonasi ja yrityksesi vahvuudet reippaasti esille; tarjoa konkretiaa työnäytteiden ja asiakastarinoiden muodossa. Mieti, onko sinulla tarpeeksi aikaa tehokkaaseen somemarkkinointiin ja/tai kuinka voisit kehittää omaa osaamistasi somemarkkinoinnissa.

Tarvitsetko apua digikanavien sisällöntuotantoon? Ota yhteyttä helposti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *