Ensimmäinen “taikakeino” on se, että “ylitä potentiaalisen asiakkaasi odotukset somessa, äläkä lupaa sisällöissäsi asiakkaille liikaa tuottaen samalla pettymyksen somekanaviesi seuraajille kuten yritysblogisi lukijoille”.

Voin kuitenkin rehellisesti kertoa, ettei sisällöntuotannosa ole oikotietä tai taikakeinoja, vaan yleensä sisältömarkkinointi somessa vaatii pitkäjänteisyyttä, järjestelmällisyyttä ja toistoa. Lopeta siis taikakeinojen etsiminen ja ala tuottamaan sisältöä pitkäjänteisesti ja säännöllisesti. Se on tärkeintä!

Jotta tämä blogikirjoitus ei olisi liian järeä, minulla on kuitenkin muutama taianomainen keino siihen, kuinka voit tuottaa parempaa sisältöä someen. Onko sosiaalisen median sisällöntuotanto haasteesi? Tuntuuko, etteivät tekstit taivu haluamaasi suuntaan tai käykö sinulle usein niin, että postaus saattaa jäädä kokonaan tekemättä? Ehkä aikakaan ei riitä (ja jos aika ei riitä, lue tämä postaus)… Tässä tulee vinkkejä, joiden avulla voit tuottaa kiinnostavaa sisältöä someen – ja luoda ainakin parempaa sisältöä.

Lue vinkit tästä – sisällöntuotanto timanttiseksi:

1. Mieti sisältöä asiakkaan ja hakukoneiden silmin

Asetu asiakkaan saappaisiin. Millaista sisältöä haluaisit löytää yrityksesi sivuilta/blogista/muista somekanavista, jos olisit oman yrityksesi asiakas? Entä millä hakusanoilla lähtisit etsimään tietoa yrityksestäsi? Nämä ovat kaksi tärkeää lähtökohtaa somesisältöön. Lisää vinkkejä suunnitteluun mm. tästä blogiartikkelista.

2. Säästä aikaa suunnittelulla ja ajastuksilla

Ajatteletko usein, että et viitsi käyttää aikaa somemarkkinoinnin ja sisällön suunnitteluun, vaan laitat mieluiten toimeksi? On toki tärkeää viedä asiat myös maaliin saakka eli käytäntöön, mutta ei suunnitteluakaan pidä unohtaa. Varsinkin, jos et ole hirveästi perehtynyt somen koukeroihin, niin sitä enemmän sinun pitäisi käyttää aikaa suunnittelutyöhön. Eikä ulkopuolinen näkökulmakaan ole pahasta. Lisää vinkkejä mm. postausten oikeaan ajoitukseen.

3. Tunne toimialasi ja erotu

Puhun usein siitä, kuinka somessa pitäisi pyrkiä erottumaan. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä nykyinen sisältövyöry on aivan valtava. On siis tärkeää ensin tietää, mitä esimerkiksi muut saman alan yritykset tuottavat someen. Millaista sisältöä muiden somekanavista löytyy? Ja sitten voit lähteä tuottamaan sellaista sisältöä, joka poikkeaa tästä sisältövyörystä. Kuinka voit erottua, jos et tiedä, millaista sisältöä muut tuottavat? Lisää helppoja vinkkejä ja postausideoita mm. tästä postauksesta.

4. Tartu ajankohtaisiin aiheisiin ja tuo esille trendejä

Jos et keksi, mistä bloggaisit tai mistä tekisit postauksen, mieti, mikä asia on nyt ajankohtainen toimialaasi liittyen ja tuo esille trendejä. Näin tuot myös esille omaa asiantuntijuuttasi somessa. Lisää vinkkejä tähän liittyen rautalangasta vääntäen täältä. Miksi kulkisit jo tallattuja polkuja, vaikka voisit olla edelläkävijä?

Kuinka voisin auttaa juuri sinua digikanavien sisällöntuotannossa?
Ota yhteyttä helposti!


Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *