Hyvä yritysblogi huutaa hyvää sisältöä. Ja yritysblogia kirjoittamaan oppii vain kirjoittamalla. Monesti vain kuvailemme pliisusti asioita; mutta unohdamme sen, että voisimme oikeasti tehdä välillä hieman ryhdikkäämpiä sanavalintoja ja pelkän kuvailun sijaan kannattaisi tuoda esille myös konkretiaa – varsinkin, kun tavoitteena on tehokas sisältömarkkinointi.

Mutta aluksi palataan ajassa taakse päin. Vuonna 2012 olin vielä lukiossa ja samaan aikaan aloin myös tuottamaan sisältöä Suomen Lukiolaisten Liiton verkkolehteen. En tiedä, onko se ilo vai suru, kun hakukone ei löydä enää vanhoja tekstejä niiltä ajoilta. Se oli kuitenkin yksi työprojekteistani, joka teki minut paremmaksi ja paremmaksi kirjoittajaksi. Ja siitä mahtavaahan tämä sisällöntuotanto on, että aina on opittavaa. Hyvästä sisältömarkkinoinnista olen kirjoittanut myös tässä artikkelissa – lue lisää.

Kirjoita paljon – löydä punainen lanka

Tärkeää on silti mielestäni se, että tekee ja aloittaa. Ei pelkää epäonnistumisia, koska niitä tulee joka tapauksessa – eikä ilman niitä voi tulla onnistumisia. Asenne ratkaisee. Haluatko oikeasti satsata yrityksesi sisältömarkkinointiin?

Kun kirjoittaa paljon, näkee tekstin eri tavalla ja eri näkökulmasta. Vaikka aluksi yritysblogin starttaaminen saattaa vaikuttaa vihreältä möröltä, usko siihen, että vaikka se tällä hetkellä pelottaisi, joku päivä se on arkipäivää. Lupaan, että kun olet kirjoittanut vähintään yhtä monta artikkelia, kuin minä, et enää mieti, mitä muut ajattelevat tai jos mielipide on jollakin erilainen. Etkä kauhistele sitäkään, että jos joku ei tykkää tai pelkäät ärsyttäväsi jotakin.

Kaikilla on kuitenkin aina opittavaa ja mielestäni on tärkeää katsoa asioita eri näkökulmista. Liian usein jäämme ajattelemaan asioita vain omasta näkökulmastamme, vaikka esimerkiksi tekstiä pitäisi osata katsoa myös mm. asiakkaiden, somekanavien ja hakukoneiden näkökulmasta, ainakin jos haluat tehdä tasokasta sisältömarkkinointia.

On myös tärkeää löytää yritysblogin punainen lanka. Aluksi se voi olla hukassa, mutta kannattaa suunnitella huolellisesti, mistä kirjoittaa ja miten etenee. Sisältömarkkinoinnissa on tärkeää ottaa huomioon paitsi asiakkaiden näkökulma, myös hakukoneiden näkökulma. Sisältömarkkinointi vaatii pitkäjänteisyyttä ja paljon työtä, eikä yritysblogi rakennu tyhjästä. Se on kuitenkin keino, jonka avulla voit rakentaa yrityksesi brändiä vahvaksi ja kiinnostavaksi.

Kuinka sitten luoda yritysblogi, joka erottuu? Ole oma itsesi, tee yritysblogistasi aito ja anna persoonallisuuden näkyä. Tuo osaaminen ja asiantuntijuutesi esille, tuo yrityksesi vahvuuksia esille. Käytä monipuolisia sanoja, jotka jäävät ihmisten mieleen, tuo esille myös kiinnostavia yksityiskohtia. Kerro yrityksesi tarinaa, tuota asiakkaille lisäarvoa. Tuota laadukasta sisältöä, jonka kappalejaot ja rakenne ovat kunnossa; lisää artikkelin alkuun hyvä ingressi vetonaulaksi. Otsikoi kiinnostavasti, mutta kuvaavasti.

Ja jos yhden vinkin voisin vielä antaa, niin älä jaarittele kirjoittaen turhaa täytetekstiä. Jos jotain olen oppinut, niin sen, ettei paras kirjoittaja ole se, joka kirjoittaa pisimmät tekstit, vaan se, joka osaa tiivistämisen taidon. Satsaa ytimekkyyteen, niin joku saattaa jaksaa postauksesi lukeakin.

Arvasinko oikein, että tämä aihe taitaa kiinnostaa sinua? Lue lisää siitä, millainen on hyvä yritysblogi ja miksi se on tärkeä investointi yritykselle.

Kiitos, kun luit tämän artikkelin loppuun saakka. Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

Tarvitsetko apua yritysblogisi kirjoittamiseen tai muihin somesisältöihin?
Ota yhteyttä HELPOSTI:


Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *