Meistä jokainen markkinoi eri sanoin omia taitojaan. On ideoijia. On osaajia. Ja sitten on tekijöitä. Digitaalinen markkinointi tarvitsee nimenomaan tekijöitä – niitä, joilla hyvät ideat eivät jää vain pöytälaatikkoon, vaan jotka oikeasti laittavat toimeksi.

Oletko koskaan miettinyt, mitä sinä arvostat eniten, jos voisit valita vain yhden vahvuuden noista kolmesta?

Digitaalinen markkinointi – pelkät ”hyvät ideat” eivät riitä

Linkitän tämän teeman jälleen digimarkkinointiin, mutta etenkin somen sisällöntuotantoon. Sisällöntuotannossa monesti ajatellaan, että idearikkaus ja innovatiivisuus ovat tärkeitä asioita. Monesti myös sopivaa markkinointiosaamista arvostetaan korkealle, vaikka etenkin somemarkkinointi on varsin tuore asia markkinointikentällä, jos verrataan vaikka laivanrakennukseen. Tuijotammeko kuitenkin liikaa siihen, miltä asiat näyttävät paperilla, sen sijaan, että TEKISIMME asioita tai etsisimme TEKIJÄÄ?

Netti on pullollaan someguruja – vähintään oman elämänsä someguruja. Monesti (ehkäpä vielä kalliilla hinnoilla varustettuna) esitellään suurpiirteisiä ja hienoja markkinointikampanjoita ja suunnitelmia, vaikka moni, etenkin pienyritys, kaipaisi oikeastaan ensinnäkin sitä käytännön tason tekemistä. Sitä, että esimerkiksi Facebook-sivuille luotaisiin kiinnostavaa, ja ennen kaikkea oikeaa kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä hyvän suunnitelman pohjalta.

KYSE EI TIETENKÄÄN ole siitä, että nämä kolme asiaa (ideointikyky, osaaminen ja tekeminen) olisivat toisensa poissulkevia asioita. Monesti kuitenkin se menee niin, että joku näistä kolmesta asiasta on se vahvin osa-alue ja siihen (sekä sen esille tuomiseen) panostetaan. Mielestäni myös tekijöiden arvostus on vähäisempää, kuin osaajien arvostus. En myöskään halua sanoa sitä, että osaajia pitäisi millään tavalla väheksyä, mutta etenkin pienyritysten someratkaisuissa pitäisi tarkasti miettiä sitä, mihin budjetoi – tekemiseen vai ideointiin. Nimenomaan on tärkeää fokusoida asioita. Jos haluat tehdä somesisältöjä tehokkaammin, lue siitä lisää mm. täältä.

Pitkäjänteinen työ on aliarvostettua, koska se kuulostaa tylsemmältä kuin “mahtava markkinointikampanja”

Olen aina ollut sitä mieltä, että markkinoinnissa pitkäjänteisyys on tärkeää. Yksittäiset markkinointikampanjat -ja rykäykset ovat toki parempi vaihtoehto, kuin se, että ei tekisi mitään. Mutta kyllä pitkäjänteinen työ on se, mikä tuo hedelmää – myös sillon, kuin kyseessä on digitaalinen markkinointi. Pitkäjänteisellä sisällöntuotannolla, kun luodaan sellaista sisältöä, jotka herättää huomiota, erottuu massasta ja ennen kaikkea kiinnostavaa niitä (potentiaalisia) asiakkaita, saadaan pikku hiljaa levitettyä ”hyvä kello kauas kuuluu”-sanomaa ja näin tavoitettua oikeaa kohderyhmää. Jos haluat tuottaa erottuvaa sisältöä, lue siitä lisää mm. tästä postauksesta.

Moni luulee, että kun luo ensimmäisen (ja yhden) markkinointikampanjan, on sen jälkeen oven takana mutkitteleva jono asiakkaita, jotka tönivät toisiaan päästäkseen etuilemaan jonossa. Todellisuudessa harvoin käy niin, varsinkaan, jos kyse ei ole mittavasta ja suurella budjetilla tehdystä kampanjasta. Kyllä perustyön (aliarvostettu) eli hyvän sisällön tekeminen on monesti kaiken pohja, mille niitä hyviä kampanjoitakin voidaan rakentaa. Hyvä sisältö on tärkeää ja siitä kerron lisää mm. tässä artikkelissa.

Kuten jo alussa kerroin, tärkeintä on kuitenkin TEHDÄ. Ei huomenna, vaan NYT. Ideoita on monilla ihmisillä, monesti hyviäkin ideoita. Jos ne kuitenkin jäävät vain suunnitelman asteelle, mitä hyötyä niistä on pöytälaatikossa? Oletko koskaan miettinyt, maksatko ideoista vai konkretiasta?

Toimi digikanavissa

Teit sitten somemarkkinointisi itse, tai käytit siihen ammattilaista, panosta lukuisten ideoiden sijaan tekemiseen. Toimi.

Hyvät ideat ovat tärkeitä, sitä en kiistä. On kuitenkin tärkeintä viedä ne ideat myös maaliin. Osaaminenkin on arvostettava asia, ja ilman sitä on mahdotonta tehdä moniakaan asioita. Tähän liittyen kokemus markkinointialalta on avainasemassa. Onko siitä kuitenkaan yksinään hyötyä, mikäli ei omaa kykyä viedä asioita päätökseen?

Minä olen tullut siihen tulokseen, että ideoijia löytyy, osaajiakin on, mutta tekijöitä on harvassa.

Mitä mieltä sinä olet, mikä näistä kolmesta tekijästä on tärkeintä, mikäli vain YKSI pitäisi valita? Arvostatko enemmän ideoijaa, osaajaa vai tekijää?

Tarvitsetko tekijää yrityksesi digisisältöihin? Ota yhteyttä helposti ja nopeasti!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *