Pelottaako sinua, että teet somessa yrityksesi sivuilla jotain sellaista, mikä ärsyttää potentiaaliset asiakkaat ja karkottaa heidät? Älä huoli, sillä me kerromme, mikä somessa vihastuttaa ihmiset ja mitä ei kannata tehdä.

1. Älä jätä vastaamatta

Jos haluat, että asiakkaasi vihaavat yritystäsi, voit jättää vastaamatta viesteihin.

Asetu asiakkaan rooliin. Jos laittaisit esimerkiksi Facebookissa viestiä jollekin yritykselle, mistä haluaisit vastauksen, niin eikö sinuakin ärsyttäisi, jos kukaan ei vastaisi sinulle? Vastaa siis kaikkiin viesteihin, mitä saat some-kanavien kautta, se on oikeasti tärkeää! Myös sisällön oikea ajoitus on tärkeä asia, mutta siitä kerron sinulle lisää tässä postauksessa.

2. Jos vihaat asiakkaitasi, voit laittaa 100 kuvaa yrityksen pikkujouluista

Ihan oikeasti. Älä laita. Ihmisiä ei ärsytä mikään muu niin paljoa kuin se, että jostain tapahtumasta tai vastaavat on laitettu miljoona samanlaista kuvaa. Muutama hyvä kuva riittää, ja muista, ettei kaikkea tarvitse julkaista heti, vaan niitä voi myös säästää myöhempää käyttöä varten.

3. Tee se, mitä lupaat, äläkä petä asiakkaidesi luottamusta

Jos sivuillasi lukee teksti “julkistamme arvonnan voittajan tiistaina”, niin silloin se myös tarkoittaa sitä. Ole mieluiten etuajassa, mutta älä anna potentiaalisten asiakkaidesi odottaa. Tee se, mitä lupaat. Ota lupaukset yhtä tosissaan, kuin asiakastapaamiset. Ethän myöhästyisi niiltäkään?

4. Älä kirjoita huonoa sisältöä; unohda liika mainostaminen, jaarittelu ja huono kieli

Persoonallinen, yrityksen näköinen ja kuuloinen sometus vetoaa ihmisiin. Unohda liian pitkät jaarittelut, ja pyri ytimekkyyteen. Tarkasta viestien kieliasu, oikeinkirjoitukseen on syytä kiinnittää huomiota myös sosiaalisessa mediassa. Tuota asiakkaillesi lisäarvoa tarjousten tuputtamisen sijaan! Kerro vaikka, miten tarjoamaasi tuotetta ja palvelua voisi hyödyntää. Esimerkiksi kampaaja: tee video, jossa kerrot ohjeita hiusten letittämiseen sen sijaan, että mainostat hiustenhoitotuotteiden alennuskampanjaa. Kiinnostavan sisällön tuottaminen on todella tärkeää, joten lisää tietoa siitä löydät esimerkiksi tästä postauksesta.

5. Älä jätä yritystäsi unholaan, vaikka katsoisit ennemmin TV-sarjoja kuin päivittäisit somea

Somemarkkinoinnin tulee olla järjestelmällistä. Laita kalenteriin ylös ne päivät, jolloin päivität somea, esimerkiksi maanantai, keskiviikko ja perjantai. Mieti nämä päivät asiakkaiden näkökulmasta myös kellonaikoineen; milloin asiakkaasi ovat Facebookissa. Mutta ei mennä siihen, sillä lisää tietoa FB-sivujen sisällöntuotannosta löydät laajemmin mm. tästä postauksesta. Jos sinulla on tuote, mitä käytetään vapaa-ajalla, niin markkinoi sitä siihen aikaan ja sellaisina päivinä, kun ihmiset yleensä ovat vapaalla.

Jos sinulla ei ole tarpeeksi aikaa tiheään päivitystahtiin (ja ennen kaikkea säännölliseen!), ulkoista some-markkinointi.

Olethan muuten jo mukana Bisnesajattelua-sivuston Facebook-haasteessa? Päivitä tällä viikolla (viikko 2) yrityksesi Facebook-sivua vähintään kolme kertaa viikon aikana! Ottamalla tämän haasteen vastaan, otat askeleen lähemmäksi parempaa some-markkinointia ja askeleen lähemmäs parempaan näkyvyyteen ja tätä myötä myös parempaan asiakasvirtaan! Tämän postauksen ensijulkaisu on vuodelta 2017 vanhassa blogissamme.

Tarvitsetko apua aiheessa someviestintä? Ota yhteyttä!

Kommentoi, ole hyvä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *