Case: Jippo ry & Rantakylän Liikuntahalli Oy

Tässä case-tarinassa kerromme sisältöjen toteuttamisesta Jippo ry:lle, sekä Rantakylän Liikuntahalli Oy:lle. Mihin asiaan sisällöntuotanto toi ratkaisun ja millaista hyötyä sisällöntuotannosta on ollut?

1 Haasteena aika

Sisällöntuotanto urheiluseuran digikanaviin alkoi markkinointisuunnitelman päivittämisellä. Markkinointisuunnitelmassa otettiin huomioon etenkin digikanavien sisällöntuotanto. Suunnitelman päivittämisen jälkeen sisältöä alettiin tuottamaan seuran somekanaviin.

– Urheiluseurassa on tunnetusti paljon hoidettavia asioita ja vähän tekijöitä. Jipon sosiaalisen median päivittäminen sai hyvän boostin joulukuussa kun Noora aloitti hommat seuran toimintaa esittelevällä joulukalenterilla. Nooran myötä olemme saaneet aktiivisuutta ylöspäin ja myös liikkuvaa materiaalia (valokuvia, videomateriaalia) entistä enemmän seuran kanaviin, Jippo ry:n toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen kuvailee.

2 Ratkaisuna aktiivinen sisällöntuotanto monikanavaisesti

Jipon eri somekanaviin olemme toteuttaneet monipuolista sisältöä. Olemme toteuttaneet niin videoita, kuvapostauksia, kuin artikkeleitakin. Esimerkiksi marraskuussa järjestetystä Katse Tulevaisuuteen-seminaarista otettiin kuvia seuran somekanaviin ja myös myöhempää markkinointikäyttöä ajatellen, sekä tehtiin tapahtuman aikana postauksia Twitteriin tapahtuman omalla hashtagilla.

Tällä hetkellä erillisenä projektina toteutetaan Joensuun uuden jalkapallohallin (Rantakylän Liikuntahalli) uusia kotisivuja, joiden on tärkeää toimia tiedotuskanavana, sekä infosivuna liikuntahallista tietoa etsiville ihmisille.

– Yhdessä pohdimme sopivaa sisältöä kotisivuille ja Noora toteuttaa käytännön toteutuksen ammattitaidolla. Innolla odotan että pääsemme avaamaan uudet hienot sivut! Tahvanainen kommentoi.

3 Lopputuloksena onnistunut yhteistyö

Lopuksi kysymme, mikä on ollut suurin apu ja hyöty yhteistyöstä.

– Isoin apu Noorasta on ollut siinä, että hän pystyy itsenäisesti toteuttamaan ja työstämään asioita eteenpäin ja se vapauttaa minulta aikaa tekemään muita seuratoiminnan tehtäviä! Tahvanainen kertoo.